• Derneğimiz Konya Şubesi’nin düzenlediği geleneksel Tepreç şenliği bu yıl da coşkulu bir şekilde yapıldı. Tepreç şenliğine çevre köylerden de katılım fazla idi. Tepreç şenliğinin açılış konuşmasını Konya Şube Başkanımız Fikret Seyfi Kaçar yaptı. Konuşmasında Tepreç’in Kırım Tatar kültüründe önemli bir rol oynadığından ve bu kültürün genç nesiller tarafından yaşatılması gerektiğinden bahsetti. Fikret Seyfi Kaçar’ın konuşmasının ardından Kırım sürgününde ve sürgün gittikleri bölgelerde hayatını kaybeden Kırım şehitleri için duaya geçildi.

Okunan duaların ardından Derneğimiz Konya Şubesi Halk oyunları ekibi tarafından Kırım Tatar milli oyunlarından bir bölüm sergilendi. İzleyenler tarafından ilgi ve coşku ile karşılanan halk oyunu gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Şükrü Bilgili’nin Kırım sürgünü hakkında yazdığı şiiri büyük bir ilgi ve hüzün ile dinlendi. Programın devamında Derneğimiz Genel Merkez halk oyunları ekibi tarafından Kırım Tatar halk oyunları gösterisi yapıldı. Gösteride Kırım Tatar halk oyunlarından bir demet sunan halk oyunları ekibimiz izleyenler tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.

Programın devamında Kırımdan gelen sanatçımız Afize Yusuf Kızı birbirinden güzel Kırım yırlarını ustalıkla icra etti. Kırım Tatar milli kıyafeti ile sahne alan Afize Yusuf Kızı söylediği yırların ardından izleyenlere Kırım Tatar kültüründe Tepreç’in önemi hakkında kısa bir bilgi verdi.

Programın sonunda Genel merkezimiz halk oyunu ekibi üyelerine ve Kırımdan gelen şarkıcımız Afize Yusuf Kızına teşekkür belgeleri verildi.