•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  

    Türk Dünyası Müzik Topluluğu – Dilaver Osman ile Kırım Özel Konseri 25.05.2011 tarihinde Devlet Resim ve Heykel Müzesi Konser Salonunda (Opera) gerçekleşti. Büyük bir izleyici kitlesi tarafından izlenen konser Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanatçılarının Kırım Milli Marşı olan “Ant Etkenmen” i icra etmesi ile başladı. Kırım Milli Marşı “Ant Etkenmen” İzleyiciler tarafından büyük bir coşku ile okundu. Konser’e Derneğimiz Genel Başkanı Dr.Ahmed İhsan Kırımlı ve Derneğimiz yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

    SaygiDurusu(1)

    Kırım Milli Marşının okunmasının ardından “18 Mayıs Gecesi” isimli Kırım Tatar yırı ile konsere başlayan Topluluğun Şefliğini İrfan Gürdal yaptı. Sırası ile "Ant Etkenmen", "18 Mayıs Gecesi", "Bahçesaray Aralıkları", "Ey Güzel Kırım", "Agır Ava-Kaytarma", "Verdin Mana Bir Top Gül", "Kemançemin Telleri", "Kınalı Parmak", "Oglan Elini Sallama", "Oduncular", "Elimdeki Kemane", A Kızım Seni Kime Vereyim" isimli Kırım Tatar halk yırlarını ustalıkla icra eden "Türk Dünyası Müzik Topluluğu" izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı.

     

    "Türk Dünyası Müzik Topluluğu"ndan ses sanatçılarının icra ettiği Kırım Tatar halk yırlarının ardından sahneye Kırımda “Çöl Bülbülü” olarak nam kazanmış olan Dilaver Osman çıktı. Neşeli kişiliği ile Kırım Tatar halk yırlarını söyleyen Dilaver Osman sırası ile "Mına Selam Alekum", "Tatar Bar mı", "Atım Ölse", "Karadeniz Col Berse de", "Kıbladan Esken", "Boztorgay" ve "Nogay Beyiti" isimli şarkıları söyledi. Dilaver Osman’a ilgi büyüktü. Konseri izleyenler arasında Dilaver Osman’ın söylediği şarkılara eşlik edenler oldu.

    Dilaver Osman’ın ardından Türk Dünyası Müzik Topluluğu; "Değirmenci", "Çalbaş Bora", "Bu Gün Bizge Toy Cıyın", "Celtirmen", "Alay" isimli Kırım Tatar yırlarını icra etti. Konserin sonunda "Türk Dünyası Müzik Topluluğu" adına Topluluğun Şefi İrfan Gürdal’a, Derneğimiz Genel Başkan Vekili Tuncer Kalkay tarafından plaket takdim edildi. Konser,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç  tarafından,  Dilaver Osman’a yapılan plaketin takdimi ile son buldu.

      

      

     

    Pin It