• GENEL MERKEZİ’MİZDE 18 MAYIS 1944 SÜRGÜNÜNÜ ANMA PROGRAMI Kırım Tatarlarının vatanlarından sürgün edilerek soykırıma maruz bırakıldığı 18 Mayıs 1944 Sürgünü’nün 67. Yıldönümü münasebetiyle düzenlediği anma programı bu yıl Kırım Tatar Millî Meclisi ve vatan Kırım’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği Sürgün Kurbanlarını Anma Programı’na paralel şekilde gerçekleştirilecektir. Program kapsamında: -17 Mayıs 2011 Salı Saat:20.00 Genel Merkezimiz ve bazı Şube Merkezlerimizde “Sürgün Kurbanları Anısına Kur’an-ı Kerim Okunması ve Dua” ile bazı Şubelerimiz tarafından Camilerde "Mevlid-i Şerif Okunması" -18 Mayıs 2011 Çarşamba Saat:13:00 Eskişehir’de bulunan “Kırım Tatar Sürgünü Anıtı” önünde Anma Töreni Düzenlenmiştir. Eskişehir’deki Anma Töreni Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Klubü Derneği ev sahipliğinde ve müştereken düzenlenmiş olup, törene Ankara’dan katılacaklar 18 Mayıs Çarşamba günü saat 09:00’da trenle Eskişehir’e hareket edecektir.