• Kırım Tatar kadın aydınları tarafından 2010 yılının son aylarında kurulan “Nenkecan” Kadınlar Klübü tarafından, “Nenkecan” adı ile kadın dergisi yayınlanmaya başlandı. Tamamen Latin alfabesinde ve Kırım Tatarcası’nda 3 ayda bir yayınlanacak olan “Nenkecan” dergisinin Ocak, Şubat , Mart aylarını kapsayan ilk sayısı, kuşe kağıda, görsel ögelerle zengileştirilmiş 48 sayfa olarak basıldı.
    Sadece kadınlara yönelik olmayıp, Kırım Tatarlarının tarihi, sosyal, kültürel, eğitim ve sanat gibi konularında da okuyucularına farklı bakış açıları sunan “Nenkecan”ın Başyazarlığını Zera Bekir, Başyazar Yardımcığını Leniyara Selim yapıyor. Kaliteli baskısı, milli motiflerle desteklenen “Nenkecan”ın Yazı Kurulu Heyetinde; Vatan Kırım’ın yanı sıra Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya Federasyonu, İsviçre ve Hırvatistan’da yaşayan yazarlar da yer alıyor.
    “Nenkecan”ın yayın politikası gereğince, basılmak üzere gönderilen yazılar, hangi dil de yazılırsa yazılsın, Kırım Tatarcasına çevrilerek, Dergi’de yer alıyor. Kırım Tatarcası’nın yaşatılmasının yanında, milli değerlerimizin korunmasını verdiği önemi, muhtevasında da gösteren “Nenkecan”ın ilk sayısının tanıtımı 4 Mart 2011 tarihinde Akmescit’teki Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesinde yapıldı.
    Türk dünyasının büyük fikir adamı İsmail Bey Gaspıralı’nın çıkardığı ve kızı Şefika Gaspıralı’nın editörü olduğu Alem-i Nisvan (Kadınlar Dünyası) dergisinin 105. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen uluslararası konferansta yapılan, “Nenkecan”ın tanıtım toplantısına katılan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa A. Kırımoğlu; 1991 yılında yapılan Kırım Tatar Milli Kurultayında Latin alfabesine geçilmesi yönünde karar alındığını, bir çok çalışmanın yapılmasına rağmen, bu kararın hayata geçirilmesinde yeterli gelişmenin sağlanamadığını, bu bakımdan “Nenkecan”ın hizmetinin çok büyük olduğuna dikkat çekti.
    Derneğimiz Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı ve “Nenkecan”ın Temsilcisi Necla Kalkay tarafından yapılan değerlendirmelerde, “Nenkecan”ın Kırım Tatarcasının yaşatılmasına ve Kırım Tatar kültürünün gelişmesine katkı yapmasının beklenildiğini, bunun içinde çok değerli bilgiler içeren Derginin önemle tavsiye edilmesi gerektiği belirtildi.
    Bu çerçevede, abone olmak isteyenler, Derneğimize bizzat başvurabilir, Derneğimiz telefonu ya da elektronik postaları aracılığı ile de bilgi alabilirler.
    Doğrudan “Nenkecan” ile iletişime geçmek isteyenler için  iletişim bilgileri aşağıda verilmekte olup, bu vesile ile “Nenkecan”ın hayat bulmasında emeği geçenleri tebrik eder, “Nenkecan”a etkili ve uzun süreli bir yaşam dileriz.
    Yazışma Adresi: Z. Ruhadze soqağı, 125 Aqmescit şi, Qırım, Ukraina, 95023