• ÖZGÜR KOCAELİ GAZETESİ 23 Ocak 2011

Kırımlı sanatçılardan muhteşem gösteriler

Suavi Oktay’ın Başkanı olduğu  Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi, önceki akşam İzmitli sanatseverlere unutulmayacak bir gösteriyi izleme olanağı yarattı. Bir dizi konser ve gösteri için Türkiye’de bulunan Kırımlı ses ve dans sanatçılarının Sabancı Kültür Merkezi’ndeki gecesine  Vali  Ercan Topaca  eşi Ayşe Sevim Topaca ile birlikte katıldı. Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar,Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan da Kırımlı sanatçıları izleyenler arasındaydı.

Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı  Suavi Oktay  gecenin açılışında yaptığı konuşmada  Kırım Türklerinin tarihte yaşadığı acıları, sürgünleri hatırlattı , yaşanan bu olayların  Kırım halkını daha fazla bütünleştirdiğini söyledi. Vali Topaca da  Krım dramını anlatan kitapları okurken  Kırımla gönül bağı kurduğunu söyledi, “Dünya Ermenilere zulüm yapıldı  diyor ama, kırımlılara yapılan zulümleri  dünya duymuyor. Kırım dramını  birçok kişyi bilmiyor” şeklinde konuştu. Kırım’ın önemli sanatçıları Dilaver Osman, Server Kakura, Asiye Sale, Emine Mustafa, Rıza Yusuf  mükemmel şarkılar söylerken  Kırım Ansambili grubu da  bu şarkılara danslarla eşlik ettiler.