•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’ne yeni atanan Elçi Müsteşar Vasil Bodnar görevine başlaması sebebiyle 13 Şubat 2013 Çarşamba günü Derneğimiz Genel Merkezi’ne bir nezaket ziyaretinde bulundu.

    Baş Katip Denis Zolotaryov ve Kültür Ataşesi Tatyana Tereşçenko ile birlikte geldiği Genel Merkez binasında Vasil Bodnar, Genel Başkan Vekilimiz Murtaza Esenkal, Genel Sekreterimiz Oya Deniz Çongar, Genel Muhasibimiz Nurten Bay, dernek yetkililerimiz ve üyelerimiz tarafından karşılandı. Bu sıcak karşılamadan duyduğu memnuniyeti özellikle ifade etmek istediğini söyleyen Bodnar, Türkiye’de göreve başladıktan sonra Dışişleri Bakanlığı’nın ardından ikinci ziyaretini Derneğimiz Genel Merkezi’ne yaptığını söyledi. Genel Merkez ile sıcak bir dialog içerisinde olmanın kendileri açısından önemini dile getiren Bodnar, Kırım Tatarları’nın Ukrayna’nın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve onlarla ilgili her türlü sorunun çözümünde Kırım Tatarları’nın yanında olacaklarını ifade etti. Genel Merkezimiz yetkililerinin özellikle kültür, dil, millî mekteplerin azlığı, toprak ve iş meselelerinin üzerinde durduğu görüşme çok sıcak bir atmosferde gerçekleşti. Derneğimiz Genel Merkezi’ne her gelişlerinde çok sıcak karşılandıklarını ve kendilerini evlerinde hissettiklerini belirten Vasil Bodnar ve beraberindekiler Türkiye’de yapmayı planladıkları Ukrayna Kültür Günleri kapsamında Kırım Tatarları’nın kültür ögelerinin yer almasını da arzu ettiklerini belirttiler.

    Her iki tarafın da hem fikir olduğu ikili ilişkilerin daha sıklıkla yapılması gerektiğinin üzerinde durulduğu görüşme başladığı gibi sıcak bir havada sonlandırıldı.

    Pin It