•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimiz Genel Merkezi’nin Ankara Altındağ Belediyesi Hamamönü Kabakçı Konağı’nda Şubat ayındaki konuğu Dilaver Osman’dı. Nogay Beyitleri dendiğinde ilk akla gelen isim olan Dilaver Osman Kabakçı Konağı’nda farklı bir rüzgar estirdi. 80 kişi kapasiteli Kabakçı Konağı neredeyse iki katı diyebileceğimiz, 150’ye yakın misafiri ağırladı. Ama salonun kalabalık olması görünen o ki hiç kimseyi rahatsız etmiyor. Çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen Kabakçı Konağı etkinliklerimizin böyle ilgi görmesi bizleri son derece mutlu ediyor.

     14 Şubat 2013 Perşembe akşamı Dilaver Osman’ın konuk olduğu gecede Genel Merkezimiz misafirleri arasında Düzce Kırım Türkleri Derneği Başkanı İlyas Öz, bir önceki dönem başkanlık yapan Osman Kesen, Kurucu Başkan Metin Erdoğmuş ve Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Öz ; Eskişehir EKHAD Başkanı Recep Şen;  Ukrayna Büyükelçiliği Baş Katibi Denis Zolotaryov ve Ukrayna Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Tatyana Tereşçenko ile birlikte Etimesgut Kırım Derneği Başkanı Ergin Batur’da bulunmaktaydı. Sanatçımızın seslendirdiği birbirinden güzel Kırım Tatar yırlarının yanı sıra Ukrayna Büyükelçiliği’nden gelen misafirlere jest olarak söylediği Ukraince şarkı büyük ilgi topladı. Bu sezon gerçekleştirdiğimiz müzik akşamlarının neredeyse klasiği haline gelen ve merakla beklenen Meryem Kadirova’nın icra ettiği Tım-Tım oyunu her zamanki gibi alkışlarla ödüllendirildi.   

     Gecenin sonunda misafirlerimiz bir sonraki toplantının tarihini ve en önemlisi katılacak sanatçının kim olacağını merak ettiklerini dile getiriyorlardı. Beğenildiği ve merakla beklenildiği çok belli olan Kabakçı Konağı etkinlikleri yaz başına kadar devam edecek.

    Pin It