•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • AKMESCİT  (QHA) - Enver Tohtarov, “Maramağa sarılğan bir ömür” adlı hikayesiyle Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat Yarışmasında 4 bin dolarlık birincilik ödülünü kazandı.

      

    Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat Yarışmasının ödülleri 20 Mayıs 2013 tarihinde Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesinde (KMPÜ) yapılan törenle verildi.

    Ödül töreninde Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Kırımoğlu, Maarifçi Kırım Tatar Öğretmenler Birliği Başkanı Safure Kacametova, KMPÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Yakubov, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Kırımlı, Kırım Vakfı Başkanı Murtaza Esenkal, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Oya Deniz Sahin, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sebika Ağıral, yazarlar, öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

    Tören öncesi Selsebil keman grubu küçük bir konser verdi.

    Ödül töreni Ukrayna ve Kırım Tatar milli marşlarıyla başladı.

     

    Kırım Tatar diasporasının liderlerinden, Türkiye Cumhuriyetinin eski Turizm ve Tanıtma Bakanı merhum Dr. Ahmed İhsan Kırımlı adına Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada bu yıl gençler hikâye dalında yarıştılar.

     

    Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat Yarışmasına 12-16 ve 17-29 yaş arası 30’dan fazla genç katıldı.

    Kırım Tatar dilinin gelişmesi ve kullanımının yaygınlaşmasını amaçlayan yarışma yeni eserlerin ortaya çıkmasını teşvik ediyor.

    Yarışmaya katılan eserleri değerlendiren jüri, “Maramağa sarılğan bir ömür” adlı hikayeyi yazan Enver Tohtarov’un 4 bin dolar değerindeki ödüle lâyık gördü. İkinciliği kazanan Liliya Memetova 2 bin dolar ve üçüncü olan Meryem Başkurt bin dolarla ödüllendirildi.

    Dereceye giremeyen 5 eserin yazarına da 200 dolar miktarında teşvik ödülü verildi.

    Şiir alanında yapılan bir önceki yarışmada “Ey, Allah’ın İnsanlığa Mühteşem Hediyesi” şiiriyle Dilara İbragimova galip gelmişti.

    Asibe İbadullayeva, Susana Üseynova
    QHA
    Pin It