•

Derneğimiz muhteşem bir konserle yeni sezona merhaba dedi. Sezon boyunca her ay periyodik olarak Ankara Hamamönü Tarihi Kabakçı Konağı’nda yapılacak Kırım Müzik Akşamları 20 Eylül 2013 Cuma akşamı Oksana Amet-Mustafa’nın ziyafetiyle başladı.

Kırım’ın güçlü sesi, Qaytarma Ansambli sanatçısı, Oksana Amet-Mustafa yeni sezonumuzun ilk programında misafirlerimizi büyüledi. İlk defa geldiği Türkiye’de konsere başlamadan önce çok heyecanlı olduğu hissedilen Oksana hanım ilk yırı ile heyecanını geride bırakırken kadimiy yırlarımızı söylemekteki ustalığını da gözler önüne serdi.

Genel Başkanımız Tuncer Kalkay gecemizde yaptığı konuşmada Oksana hanımı misafir etmekten duyduğumuz memnuniyeti dile getirirken Derneğimizin Ramazan ayında gerçekleştirdiği Fitre-Zekat ve Ramazan Paketi Kampanyaları hakkında da bilgi verdi. Ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle başlatmış olduğumuz Kurban Kampanyamızı da misafirlerimize bir kez daha hatırlattı.

Derneğimizin 3 yıldır sürdürmekte olduğu şiir ve müzik akşamları üyelerimiz tarafından merakla beklenmekte. Kırım’ın belli ve tecrübeli seslerini dinlemeye alışık misafirlerimiz her konseri iple çektiklerini dile getiriyorlar. Kalabalık bir dinleyici topluluğuna ev sahipliği yapmış olmamız da bunun en canlı göstergesi idi doğrusu. Oksana hanımın zarif sesinden Kırım Tatar yırları dinleyen misafirlerimiz gecenin sonunda ayrılırken bir sonraki şiir ve müzik akşamında buluşmak üzere vedalaştılar.

20 Eylül Cuma günü akşamı Kabakçı Konağı alışık olduğu “Kırım Tatar Şiir ve Müzik Akşamları”ndan birini yaşarken Derneğimiz üyeleri de neşeli ve duygu dolu saatler geçirdiler.