•

Kurbanlarını vekalet yoluyla Kırım’da kestirmek isteyen hayırseverlerin kurban bağışları Derneğimiz aracılığıyla Kırım’a ulaştırılmıştır.

Kırım Tatar Milli Meclisi ve Kırım Müslümanları Dini İdaresi (Kırım Müftülüğü) ile birlikte düzenlediğimiz 2013 yılı kurban kesimleri, dinimiz esaslarına uygun olarak yapılarak Kırım’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Kesilen kurbanların derilerinden sağlanan meblağ, Kırım Müslümanları Dini İdaresi’ne teslim edilmiştir. Kurban organizasyonu sonucu artan meblağ ise Kırım Tatar Milli Meclisi’ne teslim edilecektir.

Tedarik edilen kurbanlıklar Bayramın ikinci günü Kezlev (Gözleve) şehrine 30 km mesafede bir kesimhade dinimiz esaslarına uygun olarak kesilmiş ve aynı kesimhade parçalattırılarak yaklaşık bin (1000) paket şeklinde hazırlattırılmıştır. 191 hisseye tekabül eden 27 Büyükbaş ve 3 küçükbaş olmak üzere kurbanlıkların toplam canlı ağırlığı 11.850 kg olup, büyükbaşların ortalama canlı ağırlığı 430 kg, küçükbaşların ise ortalama canlı ağırlığı 50 kg olarak hesaplanmıştır. Kesimler alfabetik sıraya göre oluşturulan 7’şerli gruplara göre yapılmıştır. Kesim sonucunda yaklaşık 6.000 kg kemikli et elde edilmiştir.

Hazırlanan paketlerden 135 adedi, yakınlarda camisi kundaklanan Sak şehrine, Müftülüğün talebi doğrultusunda bırakılmış, 800 adedi Kırım Müslümanlarını Müftülüğünün organizasyonunda, Kırım’ın çeşitli bölgelerinden gelen Müftülüğün temsilcilerine, dağıtılmak üzere teslim edilmiş, kalan 65 paketi ise Derneğimiz görevlileri refakatinde değişik bölgelerde dağıtılmıştır.

Allahın kabul etmesi dileklerimizle; kurban bağışlarını esirgemeyen vatandaşlarımıza, yardımların zamanında ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlayan, Kırım Tatar Milli Meclisi’ne, Kırım Müslümanları Müftülüğü’ne, Kırım Haber Ajansına ve organizasyonda görev alan Genel Merkez hadimlerimize şükranlarımızı sunarız.

Kurban bağışlarını yapan  yardımseverlerin listesi aşağıda olup, bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın Mübarek Kurban Bayramını tebrik ederiz.

Not: Kurban kesimleri video çekimleri ile tespit edilmiş olup, Derneğimiz Merkezinden temin edilebilecek ya da e-posta adreslerini, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  adresimize bildirenlere gönderilecektir.

ADNAN KAMIŞLI
    NUMAN SAYLIK
    BÜLENT ONSOY
    NUMAN YÜKSEL