•

Tuncer KALKAY başkanlığındaki Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyeleri 24 Ekim 2013’de KİPU Qırımtatar Tili ve Türk Tilşinaslığı bölümü öğretim üyelerine bir nezaket ziyaretinde bulundular.

Fakülte Dekanı Ranetta GAFAROVA, Qırımtatar Tili Bölümü Müdürü Emine GANİYEVA, öğretim üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz’in hazır bulunduğu toplantıda ortak projeler üzerinde duruldu. 2013’te birincisi düzenlenen “Qırımtatar Tili Olimpiadası”nın faydalarının dile getirildiği toplantıda gençlerin ortak çalışmalarının çok verimli sonuçlar doğurduğu belirtildi. Yeni olimpiyatın hazırlık çalışmalarına başlanan üniversitede gençlerin merakla beklemekte oldukları ifade edildi. Ayrıca Derneğimiz organizasyonu “Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat Yarışması”nın da gençler tarafından merakla beklendiği dile getirildi. Her iki yarışmanın hazırlık dönemi ve ödül törenleri esnasında yapılacak ortak çalışmalar hakkında da görüş alış verişinde bulunuldu.

Yapılacak daha çok şey olduğunu dile getiren heyet üyeleri birlikte çalışmanın Qırımtatar Kültürüne yapacağı katkılar konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.