• Derneğimiz üyeleri vatanda çok hayırlı, eğlenceli, cıvıl cıvıl bir merkezi ziyaret ettiler. Leyla Asanova ve Enise Abibullayeva hocalarımız yeni açtıkları "FİDANÇIQ" eğitim merkezinde 4-6 yaş arası çocuklarımıza anadili dersleri ile birlikte kültürümüzü ve geleneklerimizi canla başla öğretiyorlar. Ana babalarıyla birlikte gelen balalarımız evlerinde ana dile konuşsalar da anaokullarına başlayınca ister istemez rusçaya dönerek zaman içerisinde anadilindeki pratiklerinden uzaklaşıyorlar. Bu sebeple Kırım’da açılacak böylesi okul öncesi eğitim merkezleri büyük önem taşıyor. Bu sivil teşebbüs bu sebeple büyük önem taşımakta.  Bu merkezde önümüzdeki günlerde “el çeberliği” ve “Kırım Tatar Oyunları” dersleri de başlayacak.

Genel Başkanımız Tuncer Kalkay, Necla Kalkay, Oya Deniz Çongar ve Nurten Bay’dan oluşan derneğimiz heyeti yarım saat olarak planladığı ziyareti bitirmeyi hiç istemedi. Son derece eğlenceli ve neşeli geçen dersler çocuklar kadar anne babalar için de eğitici oluyor. Hocalarımızdan aldığımız bilgilere göre Kırım’ın diğer bölgelerinden de bu tip merkezleri açma konusunda talepler gelmeye başlamış.

“Fidançıq” eğitim merkezini kuran hocalarımıza başarılar diliyoruz.