• Kırım Haber Ajansı (QHA) Genel Koordinatörü İsmet Yüksel’e 5 yıl süre ile Kırım’a giriş yasaklandı.

İsmet Yüksel, ailesi ile beraber Bayram tatilinden dönerken Kırım girişinde Rus sınır kontrol noktasında durduruldu.

İki buçuk saat bekletildikten sonra, hiçbir gerekçe gösterilmeden Yüksel’e 30 Haziran 2019 tarihine kadar Rusya’ya girişi yasaklayan belge sunuldu. Sınır görevlileri Yüksel’den ilgili belgeyi imzalamasını istedi, fakat İsmet Yüksel imzalamayı reddetti.

Sınır görevlileri, ilgili yasak kararının Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından alındığını ve Yüksel’in sınırı yasadışı yollarla geçmeye çalışması durumunda Rusya Ceza Kanununun 322.maddesine göre cezalandırılacağını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 20 yıldır Kırım’da ikamet eden İsmet Yüksel, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye danışmanlığını ve TRT Kırım muhabirliğini yapıyor, ayrıca ticaret ile uğraşıyor.

QHA