•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü 2014 yılında kültürler arası dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Düzce’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Kültür Günleri düzenlemekte. Ramazan ayı öncesinde başlayan bu etkinlikler Ramazan ayının ardından kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda yer alan etkinliklerde 17 Ağustos 2014 Pazar günü Düzce Belediyesi önündeki alan Düzce Kırım Deneğine tahsis edildi. Düzce Kırım Derneği’nin düzenlediği etkinlik saat 17.00’de başladı. Etkinlik alanında Kırım Tatar aşları ve Kırım ile ilgili yayınların sergilendiği stantlar açıldı. Genel Başkanımız Tuncer Kalkay Derneğimizi temsilen bir heyetle ile birlikte etkinlikte yer aldı. Ayrıca Sakarya Kırım Derneği Başkanı Şevket Öndüç ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit’in de yer aldığı gösteriye vatandaşların ilgisi büyüktü.

    Düzce Belediyesi önündeki alanda düzenlenen Kırım Türkleri Günü, Düzce Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kesen’in selamlama ve takdim konuşmasının ardından Derneğimiz üyesi Oya Deniz Çongar’ın Genel Merkezimizin faaliyetlerini anlatarak okumuş olduğu şiirlerle başladı.

    Daha sonra mikrofona gelen  Genel Başkanımız Tuncer Kalkay  17 Ağustos’ta yaşanan facianın bir daha yaşanmaması temennisinin ardından Türkiye’de düzenlenen bu tarz etkinliklerin kültürü tanıtmanın yanı sıra yaşanmakta olan olağan üstü günlerde Kırım’daki kardeşlerimize destek açısından büyük önem taşıdığından söz etti.

    Sakarya Kırım Derneği başkanı Şevket Öndüç ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit de yaptıkları konuşmalarda faaliyetleri için Düzce Kırım Derneği’ne teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediler. Etkinlik Derneğimiz Gençlik Komisyonu üyeleri Sıdıka Bikeç Şahin ve Fethi Kurtiy Şahin’in oynadıkları “Ağır Ava Kaytarma” ile devam etti. Düzceli Müzisyen Melih Üstüner’in akordeon eşliğinde söylediği “Boztorgay”dan sonra Sıdka Bikeç Şahin’in oynadığı “Tım tım” büyük alkış aldı. Akordeon eşliğinde söylenen “Güzel Kırım” ve “Bülbül” yırlarından sonra meydanı dolduran misafirlerin büyük ilgi gösterdiği “Serbest Kaytarma” nın ardından konuklara Kırım Tatar aşları ikram edildi.

    Son olarak, Düzce Kırım Derneği Başkanı İlyas Öz ve diğer dernek yetkilileri, bu etkinlik esnasında kendileriyle birlikte bu güzel günü paylaşmak için gelen misafirlerine “Vatan Kırım” yazılı birer atkı armağan ettiler… Konuklar bu gösterinin daha geniş kapsamlı bir şekilde aynı mekânda tekrar edilmesi dilekleriyle alandan ayrılırken özellikle halk oyunlarımıza olan beğenilerini dile getirdiler…

    Bu başarılı organizasyondan ve sıcak misafirperverliğinden dolayı Dernek Başkanı İlyas Öz nezdinde Düzce Kırım Derneğine de teşekkür ve takdirlerimiz iletildi.

    Pin It