•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Cumhurbaşkanlığı devir teslimi için 28.08.2014 tarihinde yapılan törende Ukrayna da temsil edildi.

    Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılmak için 28.08.2104 tarihinde Kiev Havalimanından hareket etmek üzere olan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rus birliklerinin Ukrayna’ya saldırması üzerine Türkiye ziyaretini iptal etmişti.

    Törene katılamayan Poroşenko, Cumhurbaşkanlığı Kırım Temsilcisi Mustafa Kırımoğlu’nun Türkiye’ye gelmesini istedi. Kendisine tahsis edilen uçakla Ankara’ya gelen Mustafa Kırımoğlu’nu Ankara Esenboğa havalimanında Kırım Derneği Genel Merkez yetkilileri ve Ukrayna Büyükelçiliği yetkilileri Türk, Ukrain ve Kırım Tatar bayrakları ile karşıladı.

    Esenboğa havalimanından devir teslim törenine katılmak üzere Cumhurbaşkanlığı köşküne hareket eden Mustafa Kırımoğlu’na Ukrayna’nın Ankara’daki büyükelçisi Dr. Sergiy Korsunsky refakat etti.

    Mustafa Kırımoğlu ile birlikte Ukrayna heyetinde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Cumhurbaşkanı İdaresi Başkan Yardımcısı Valeriy Çalıy, Ukrayna Cumhurbaşkanı Danışmanı Yuriy Onişçenko, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Sergey Korsunskiy, Askeri ve Teknik İşbirliği ve İhracat Kontrolü Komisyonu’nun Başkanı Oleg Svinarçuk yer aldı.

    Törenin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen resepsiyona da katılan Mustafa Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun mesajları ileterek, Ukrayna’da yaşanan sıcak gelişmeler hakkında bilgi verdi.

    Cumhurbaşkanlığında yabancı heyet başkanlarına verilen akşam yemeğinin ardından, Mustafa Kırımoğlu aynı günün ilerleyen saatlerinde kendisine tahsis edilen özel uçak ile Kiev’e döndü. 

    Pin It