•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  İstanbul Şubemiz, 1 Aralık 2014 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyareti protesto etmek amacıyla İstanbul’da Rusya Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

    “Putin Kırım’dan elini çek!” sloganı altında yapılan miting, İstanbul Galatasaray Lisesi önünde bugün, 1 Aralık’ta saat 14.00’da başladı. Miting katılımcıları, “Vatan. Millet. Meclis. Kırım” sloganları ile Rusya Federasyonu’nun İstanbul Başkonsolosluğu önüne yürüyüş yaptı.

    Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu önünde büyük Kırım Tatar bayrağı açılarak Saygı Duruşu yapıldı, İstiklal Marşı ve Ant Etkenmen söylenmesinib ardından basın açıklaması İstanbul Şube Başkanımız Celal İçten tarafından okundu.

    21.yy da bir ülkenin diğer bir ülkenin topraklarının ilhakının kanunsuz ve kabul edilemez bir olgu olduğunu belirtilen basın açıklamasında, Putin’in gözü dönmüş politikalarının dünya istikrar ve barışını bozmakla kalmayıp dünya kamuoyuna karşı bir gövde gösterisi olduğu kaydedildi.

    Son aylarda Kırım ve Ukrayna’da oluşan gelişmelerin sürgünün 70. yılında Kırım Türklerinin acılarını tazelemiş benzer bir fiillerin oluşabileceğine dair kaygılarını arttırdığının kaydedildiği Kırım Derneği’nin basın açıklamasında, "İşgal kalkmadığı müddetçe Putin’i yayılmacı ve işgalci hareketlerini destekleyici her türlü ticari ve siyasi girişimi lanetliyoruz ve protesto ediyoruz.

    Kırım Türklerinin altı aylık bir bebekken sürgün edilen efsanevi liderleri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar Kırım’a sokulmamaktadır. Kırım Türklerinin varlığı ve kurumları hiçe sayılmakta tehdit ve tecavüzlere uğramaktadır. Gençler ve çocuklar kaybolmakta. Kırım Türklerinin ileri gelenlerinin evlerine ve kurumlarına hukuksuz sadece yıldırmaya yönelik baskınlar düzenlenmektedir. Basına baskılar devam etmektedir.

    Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarları, Rusya’nın Kırım’ı işgali ve Kırım Tatar Türklerine yapılan baskıları Putin’in nezdinde bir kez daha protesto ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

    Mitingden sonra İstanbul Şube Başkanımız Başkanı Celal İçten gazetecilerin sorularını cevapladı.

    Pin It