•  Derneğimizin en beğenilen organizasyonlarından “Kırım Tatar Şiir ve Edebiyat Akşamları”nın biri daha 19 Aralık 2014 Cuma günü akşamı saat 19.00’da Hamamönü Kabakçı Konağı’nda gerçekleştirildi.

Kalabalık bir dinleyici topluluğunun katıldığı programda Şakir Selim ve Yunus Kandım’ın şiirlerine yer verildi.

Derneğimiz Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen şiir akşamı programın sunuculuğunu da yapan Mavile Muhtarova’nın okuduğu Şakir Selim’in “Türkiyede yaşağan yurttaşlarıma” şiiri ile başladı. Daha sonra Şakir Selim’in hayatı ve edebî kişiliğinden bahsedilirken şaire ait “Vatan nedir?” şiirini Samet Cengiz, “Oquyucıma” şiirini Şamil Ersöz, “İnsanğa” şiirini Şemsiye Abdureşitova ve “Yaralanğan türküler” şiirini Ediye Qataman seslendirdi. Bu arada Feride Bulatova’nın eşliksiz olarak söylediği “Güzel Kırım” yırı büyük alkış aldı.

Şiir akşamının ikinci bölümünde önce Yunus Kandım’ın ölüm yıldönümünde ATR Televizyonu tarafından hazırlanan bir videoya yer verildi.

Daha sonra şaire ait “Qayda olsan ol amma” şiirini Görkem Akbulut, “Kene satqın dediler şiirini” Alperen Alkan, “Yoldasın halqım” şiirini Kadriye Güney, “Endi endi anladım” şiirini Kubilay Atik, “Salğırım” ve “Ana til” şiirlerini şairin kızı Hatice Kandım seslendirdi. Yunus Kandım’ın oğlu Timur’a hitaben yazmış olduğu şiir kendi sesinden dinlenirken ise  konuklar duygulu anlar yaşadılar.

Program Edip Bahçesaraylı’nın şair Yunus Kandım’a ithaf ettiği “Yañğız yıldız” isimli beste ile sona erdi.

Derneğimizin düzenlemiş olduğu şiir akşamlarına gösterilen ilgi bu organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Komisyonumuzu da çok mutlu ediyor. Gelecek “Kırım Tatar Şiir ve Edebiyat Akşamları”nda hep birlikte olmak dileğiyle…

Fotoğraflar : Mustafa GÜLTEKİN