•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  İsmail Bey Gaspıralı Gebze Belediyesi,Gebze Kent Konseyi, Kırım Derneği Gebze Şubesi ve Balkan Türkleri Derneği’nin katkıları ile Gebze’de anıldı.

    Türk dünyasının aydınlanma hareketinin büyük lideri İsmail Bey Gaspıralı’yı anma etkinliği kapsamında gerçekleştirilen “Dilde, Fikirde, İşde Birlik Konferansı” 20 Aralık 2014 tarihinde Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Konferansa ilgi büyüktü. Konferansa konuşmacı olarak Emel Kırım Vakfı Başkanı-KTMM Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, Gazeteci-Yazar Mehmet Kamil Berse, Doç.Dr.Ranetta Gafarova, Gazeteci Zera Bekirova, Doç.Dr.Kutluk Kağan Sümer ve Doç.Dr.Nesrin Kıratlı katıldı.

    Konferansı dinlemek üzere gelen  kalabalık bir vatandaş topluluğunun yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Kent Konseyi Başkanı Gültekin Şenel, Gebze Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Gebze Kent Konseyi Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Komisyonu Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri, Kırım Gelişim Vakfı, Sakarya Kırım Türkleri Derneği, Kırım Derneği Kocaeli Şubesi, Kırım Derneği Subaşı Şubesi, Çiftlikköy Kırım Türkleri, Kırşehirliler Derneği, Gebze Dernekler Federasyonu, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı, Tatar Camii Derneği’de katılımcılar arasındaydı.

    Konferans bitiminde konuşmacılar Gebze Kent Konseyi Başkanı Gültekin Şenel ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kırım Derneği Gebze Şubesi’ne geçerek Şube Başkanı Şerife Orak ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kırım’da yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulundular…

    Pin It