• KIRIM TATAR TEŞKİLATLARI PLATFORMU’NDAN

“Putin, elindeki kanı temizlesin”
    24.04.2015

Tarihi milletlere yaptığı soykırımlar ve cinayet suçları ile dolu Rusya Federasyonu ve bu Federasyonun devlet başkanı Vladimir Putin’in Ermeni tehciri konusunda yaptığı açıklamalar ve Ermenistan ziyareti insanlık tarihinde yeni bir ironidir.

Rusya Çarlığı, Sovyetler Birliği ve bu iki devletin tarihî mirasçısı Rusya Federasyonu’nun yüzyıllardan bugüne egemenliği altına almaya çalıştığı topraklarda yaşayan milletlere ve hatta Rus halkına uyguladığı katliamlar insanlık tarihinin kara sayfalarında en kapsamlı bölümleri oluşturmaktadır.

Son iki yüzyıl boyunca, yüzbinlerce Kırım Tatarı, Nogay, Çerkes, Karaçay, Balkar, Abhaz, Ahıskalı, Volga Almanları ve sair milletlere mensup insanların hayatlarını kaybettiği Kırım ve Kafkas sürgünlerinde, Ukrayna’daki Holodomor yani sun’i açlık uygulamalarında, orta Asya katliamlarında, Bolşevik ve Komünist devrim dönemlerinde Çarlık ve Sovyet idarelerince katledilen milyonlarca masum sivil, kadın, çocuk, yaşlı, münevverin hesabını vermemiş bir Rusya Federasyonu’nun bu söylemleri ve eylemi riyakârlığın tam bir ispatıdır.

Daha 15 yıl önce, Putin iktidarının ilk yıllarında yaşanan İkinci Çeçen Savaşı’nda 100 bine yakın masum Çeçen’i dünyanın gözleri önünde katleden, insanlık tarihinde “soykırım” fiilini işleyen ve fakat işlediği her “soykırım” suçu cezasız kalan Rusya Federasyonu şimdi de işgal ettiği Kırım’da işlemeyi tasavvur ettiği yeni bir “soykırım” suçunun örtüsünü planlamaktadır.

Dünya ve insanlık, bağımlılık ve alışkanlıklarını bir kenara bırakıp Rusya Federasyonu’nun pervasız fiil ve eylemlerine son verecek ortak bir politika geliştirmedikçe bu ironik tiyatro oyunu Rusya ve onun destekçileri tarafından oynanmaya devam edecektir.

Türkiye’de kurulu 43 Kırım Tatar Teşkilatı olarak kamuoyuna bir kez daha ısrarla sunulur.