• İstanbul’da “Kalbinde Ateş Yak” etkinliği iki farklı yerde düzenlendi.

İstanbul Şubemizin Beyoğlu’nda düzenlemiş olduğu etkinliğin gerçekleştiği saatlerde 18 Mayıs 2015 Pazartesi akşamı saat 20.30’da Bakırköy’de de Emel Kırım Vakfı yöneticileri Kırım İçin “Kalbinde Ateş Yak” etkinliği düzenlediler.  18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü nün 71. Yılını Bakırköy Kartaltepe Parkında andılar.

Etkinliğe başlarken Taner Kayan bir konuşma yaptı. Kayan konuşmasında sürgün faciasından söz ederek “Kırım’ın tekrar vatan olması için yapılan mücadeleye günbegün tanık olduk. Ancak ne yazık ki bugün Kırım bir kez daha işgal altında. Ama biz umudumuzu asla kaybetmedik, kaybetmiyoruz. İnşallah Kırım tekrar özgür ve mutlu günlerine dönecek” dedi.

Saygı duruşu, İstiklal marşı ve Ant Etkenmen’in okunmasıyla başlayan etkinlikte 18 Mayıs 1944’te sürgün esnasında hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz için dua edildi.