•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  

     

    Derneğimiz Ceyhan Şubesi ile Çakaldere Köyü muhtarlığı 24 Mayıs 2015 Pazar günü geleneksel 12. Tepreç Şenliği’ni gerçekleştirdiler. Büyük bir coşku ile başlayan şenlik sonuna kadar aynı coşkuyla devam etti.

     

     

    Tepreç’in açılış konuşmasını yapan Ceyhan Şube Başkanımız İsmail Taymaz “Tepreç canlanmak, hareketlenmek anlamına gelmektedir. Atalarımız Türk yurdu Kırım’da yaşarken Hıdırellez’i takip eden günlerde mahsullerinin bol ve bereketli olması için kırlarda çıkıp, dualar ederler ve coşkuyla eğlenirlerdi. Biz de burada dualarımız ettikten sonra hep birlikte eğleneceğiz” şeklinde başladığı konuşmasına “Kırım Türk yurdu iken şimdi Rus işgali altında” diyerek devam etti. Kırım’da yaşanan son gelişmelere değinen Taymaz Ceyhan’ın kurucu unsurunun Kırım Tatarları olduğu vurgusunu yaptı.

     

     

    Genel Merkezimiz Gençlik Komisyonu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Ayrıca derneğimiz müzik eğitmeni Rümeysa Ay’ın Kırım’ın sevilen yırlarından oluşan repertuarındaki eserler Tepreç’in coşkusunu büyük ölçüde arttıran bir unsur oldu.

     

     

    Tepreç’e Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Belediye Meclis Üyeleri, Adana ve Havalisi Yörük Türkmen Federasyonu,Yörük Türkmen Dernekleri, Adana Türkistanlılar Derneği ve Yönetimi,

     

     

    Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu yetkilileri, Adana Balkan Türkleri Derneği, Ceyhan Yörük Türkmen Derneği, Ceyhan Hacı Bektaş Veli Vakfı, Adana Şehit Aileleri Derneği, Ceyhan Şehit ve Gazi Aileleri, Karataş Yörük Türkmen Derneği, Adana Kuvay-i Milliye Derneği, Adana Boşnaklar Derneği, Adana ve Ceyhan Basını büyük ilgi gösterdi. Ayrıca Adana ve Ceyhan’da yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra Ceyhan Yöresi köylerinden yaklaşık 3000 kişi Tepreç alanını doldurdu.

     


    Pin It