•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Dünya Kırım Tatar Kongresi vesilesi ile Ankara’da bulunan Mustafa A. Kırımoğlu ile Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı olarak seçilen Refat Çubar ve beraberindeki heyet 3 Ağustos 2015 tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ziyaret etti.

    Cumhurbaşkanlığı sitesinde de yayımlanan görüşmede, Kırım Tatarlarının lideri Mustafa A. Kırımoğlu’nu sıcak bir şekilde karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kırım Tatar Kongresine seçilmesinden dolayı da Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar’ı tebrik etti.

    Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı 1 saat 20 dakika sürdü.

    1-2 Ağustos 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Dünya Kırım Tatar Kongresi’nin II. Toplantısına 14 ülkeden 184 Kırım Tatar teşkilatı, 430’u delege olmak üzere misafirlerle birlikte 700’e yakın katılımcı iştirak etti. Kongrenin açılışında sırası ile Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül,  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ruhsar Demirel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, TBMM Başkan Vekili Naci Bostancı, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Kırım Tatarlarının lideri Mustafa A. Kırımoğlu birer konuşma yapmıştı.

    Pin It