•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  Kabakçı Konağı Etkinlikleri Başladı

     

     

    Derneğimizin gelenekselleşen ve büyük bir ilgiyle takip edilen etkinliklerinden Hamamönü Kabakçı Konağı’ndaki “Kırım Tatar Kültür ve Sanat Akşamları” 2015-2016 sezonunu açtı.

     

        

     

    16 Ekim 2015 Cuma günü saat 19.00’da gerçekleştirilen etkinlik Oya Deniz Çongar’ın açılış konuşmasının ardından Derneğimiz Genel Başkan Yardımcısı Namık Kemal Bayar’ın yaz dönemindeki faaliyetlerimizle ilgili yaptığı bilgilendirmeyle başladı. Bayar konuşmasında ayrıca Kırım’da son günlerde yaşanan gelişmeler ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu’nun çalışmaları hakkında da açıklamalar yaptı.

     

        

     

    Gecenin yıldızı ise yetenekli bir ses Leniye İzmaylova idi. Daha ziyade caz-rock tarzı eserleri seslendirmedeki ustalığıyla tanınan sanatçı Hamamönü’ndeki gecede kadimiy Kırım Tatar yırlarını kendine has üslûbuyla icra ederek misafirlerimizin beğenisini kazandı.

     

        

     

    Gecede ayrıca Derneğimiz Gençlik Komisyonu Üyeleri KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün ailesine destek amacıyla “Xaytarma” filmi VCD’lerinin satışını yaptılar.

     

        

     

    Büyük ilgiyle takip edilen ve üyelerimiz tarafından beklenen Kabakçı Konağı Kırım Tatar Kültür ve Sanat Akşamımızın bitiminde konuklar bu etkinlikleri çok özlediklerini konaktan bir türlü ayrılamayarak bizlere gösterdiler. Gecenin bitiminde herkes evine oynanan toplu qaytarmanın coşkusuyla döndü.

     

        

     

    5 yıldır olduğu gibi bu sezonda da Haziran ayına kadar her ay düzenleyeceğimiz “Kırım Tatar Kültür ve Sanat Akşamları”nda Kırım sevdalılarıyla buluşmak en büyük dileğimiz. Bizlerle birlikte olan bütün dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

     

        

     

     

    Fotoğraflar : Mustafa Gültekin, Bayram Yelen (facebook/Bayram Yelen Kültür ve Sanat)

    Pin It