•

CHP Çankaya ilçe teşkilatı başkanı Selçuk Dereli, milletvekili adayları Aylin Nazlıaka ve Ali Balkız seçim çalışma platformu üyelerinden oluşan bir grup ile birlikte 23 Ekim Cuma günü akşamı derneğimizi ziyaret etti. Bu vesile ile Kırım Derneği idarecileri ve üyeleriyle tanıştılar. Kırım Derneği, Kırım Vakfı ve Etimesgut Kırım Derneği yöneticilierinin hazır bulunduğu toplantı çok sıcak bir ortamda geçti.

Milletvekili adayları Kırım ve Kırım Tatarlarının meslelerine karşı duyarlı olduklarını belirttiler ve Türkiye’de yaşayan Kırımlıların sorunlarına karşı bundan sonra daha hasas bir şekilde yaklaşacaklarını dile getirdiler. Kırım Derneği yöneticileride Kırım ve Kırım Tatarlarının durumu, Rusya’nın Kırım’ı işgali ve son gelişmeler hakkında bir sunum yaparak milletvekili adaylarını bilgilendirdiler. Dernek yöneticilerimiz, CHP’nin Kırım Tatalarına destek vermesini ve halkımızın yaşadığı sorunları parlamentoda seslendirmelerini talep ettiler.