• Ankara’da 29 Eylül 2017 akşamı "Kırım Tatar Müziği ve Qaytarma Gecesi" düzenlendi. Ankara'da yaşayan Kırım Tatarları, tanınmış Kırım Tatar şarkıcı Rüstem Memet'in yırları ile nezih bir akşam geçirdi.

Ankara Göksu Lokantası’nda düzenlenen "Kırım Tatar Müziği ve Qaytarma Gecesi" organizasyonuna Türkiye'de yaşayan Kırım Tatar diasporasından hayli yoğun katılım oldu.

Katılımcılar; ömrünü Kırım Tatar müziğine vakfetmiş sanatçılardan Rüstem Memet'in şarkılarına eşlik ettiler.

Rüstem Memet gece esnasında en sevilen şarkılarını seslendirdi. Değerli sanatçı şarkılarını sahnede seslendirmeden önce şu sözleri kaydetti: "Evlat sevgisi, küçüklere olan sevgi, büyüklere olan sevgi önemlidir. Ama bütün bu sevgilerin üstünde bir de vatan sevgisi vardır. Vatan için bir çok insan canını verdi ve daha da çok insan canını vermeye hazırdır. İnşallah bu kötü günleri en kısa zamanda atlatırız. Ben şanslıyım ki hayatım boyunca çok önemli insanlarla tanıştım. Bu tanıştığım değerli insanların arasında birçok edebiyatçı, tarihçi ve bestekar vardı. Bu kötü günlerimizi atlatıp, dünyadaki bütün insanların da böyle değerli Kırım Tatarlarını tanımasını isterim. Hayatta en çok değer verilmesi gereken 3 tane önemli kavram vardır. Anne sevgisi, baba sevgisi ve vatan sevgisi. Vatanını sevmeyen insan hain insandır. Benim vatanım Kırım, milletim Kırım."

Yırlarla (şarkılarla), kaytarma ezgileriyle geçen unutulmaz gecenin sonunda Rüstem Memet izleyiciler tarafından büyük alkış alarak herkesin takdirini topladı.

Kaynak: QHA