• Manavgat Şubemiz tarafından 7 Mart 2019 tarihinde Antalya, Manavgat’ta Şefika Gaspıralı paneli ve Rustem Eminov’un resimlerinin yer aldığı sergi düzenlendi.

53389262 652566031841751 8551282600755331072 n

İstiklal Marşı ve Kırım Milli Marşı "Ant Etkenmen'in okunmasının ardından Panelin açılışı Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu’nun Müdürü Prof. Dr. Hakan Sert’in açılış konuşması ile başladı.

52889838 2262360917144231 7491362690183462912 n

Manavgat Şube Başkanımız Diğdem Başak Başkır Çalışkan konuşmasında, “Bizim tarihimizde kadınlar, toplumsal hayatta olduğu gibi siyasi hayatta da her zaman etkin roller almıştır. Kadınların seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu tarihteki ilk devlet olan Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin kurucularının torunları olarak tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız.” ifadeleri ile günün anlam ve önemini belirtti.

53274785 2063402450446540 5106696796181102592 n

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe katılım yoğundu. Katılımcılar Kırklareli Üniversitesinden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamelya Tekne’den Şefika Gaspıralı’nın başını çektiği kadın hareketini, Alem-i Nisvan dergisinde editörlüğünü, siyasette oynadığı rolü ve diğer çalışmalarını dinlediler.

53192420 1095771030615605 3718291026532630528 n

Panelin yapıldığı yerde katılımcılar Kırım Tatar sanatçı Rustem Eminov’un “Unutma” başlıklı 1944 Kırım Tatar Sürgünü’ne ithafen yapılmış resimlerinin reprodüksiyonlarının yer aldığı resim sergisini gezebildi.