Teşkilat \ Genel Merkez
  • Tarihçe
  • İletişim Bilgileri
  • Şehadetinin 99. Yılında Çelebi Cihan’ı Minnetle Anıyoruz
    23 Şubat 1918 tarihinde Bolşevikler tarafından Şehit edilen Kırım Demokratik Cumhuriyeti’nin ve Kurultay Hükümetinin Başbakanı Noman Çelebi Cihan’ı şehadetinin 98. yılında minnetle anıyoruz.

Ukrayna-Kırım Kültür Gecesi
    Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl 7’si düzenlenen Ramazan Şenliklerinde 8 Haziran akşamı “Ukrayna-Kırım Kültür Gecesi” düzenlendi. Aynı zamanda Ukrayna-Kırım Evi’nin açılışının da yapıldığı gece de havanın çok soğuk olmasına rağmen halkın ilgisi büyüktü.

Kırım’daki Kırım Tatar (Türk-İslâm) Mimarî Yadigârları Eseri Tanıtıldı
    Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Vakıflar genel Müdürlüğü’nün destekleri ile yürütülen önemli bir çalışmanın tanıtımı 18 Mayıs 2016’da Ankara’da yapıldı.

Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Kırım Derneği Genel Merkezinin Bildirisi
    Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Münasebetiyle Kırım Derneği Genel Merkezinin Kamuoyuna Bildirisi

8.Qırımtatar Yaşlıq Qurultayı Ankara’da Yapıldı
    9 ülkeden 120 delege ve organizasyon komitesinin davetlileri ile birlikte 160 katılımcının hazır bulunduğu 8.Qırımtatar Yaşlıq Qurultayı 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

Ankara’daki Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitinginde Şehitlerimiz Anıldı
    Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Matem Mitingi 14 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Rahmetli Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’ya Ukrayna’daki Kırım Tatarlarından Şeref Madalyası
    Ukrayna’nın muhtelif şehirlerinde yaşamakta olan Kırım Tatarlarını temsil eden Ukrayna Kırım Tatar Cemiyeti rahmetli Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’yı şeref madalyası ile ödüllendirdi

Cıyın Ansambli Bilkent Üniversitesi Nevruz Etkinliği’nde Sahne Aldı
    Cıyın Ansambli Bilkent Üniversitesi Nevruz şenliğinde sahne aldı.

AB Delegasyonu Genel Merkezimizi Ziyaret Etti
    Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler, ODGP, Basın ve Enformasyon Bölümü Siyasi Müsteşarı Vincent-Guillaume Poupeau Genel Merkezimizi ziyaret ederek Kırım Tatar diasporasının Rus işgaline karşı kararlı tavrını AB organlarına ileteceğini belirtti.

SAĞANAK YAĞIŞ ALTINDA BASIN AÇIKLAMASI
    Genel Merkezimiz ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformu iki yıl önce 27 Şubat 2014’te Kırım’ın Rusya tarafından işgalini saat 13.00’de Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde yağan yağmura ve doluya rağmen protesto etti.

İŞGALİN 2.YILINDA KIRIM KONFERANSI
    Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinin 2. yıl dönümünde Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun organizasyonu ve Kırım Derneği Genel Merkezi’nin ev sahipliğinde bir konferans düzenlendi.

İZ BIRAKANLARI DUALARLA ANDIK
    Kırım davasına büyük hizmetleri olmuş büyüklerimizi ve hiç beklemediğimiz elim kazalar sonucu kaybettiğimiz dava arkadaşlarımızı duayla anmak amacıyla 8 Ocak 2016 Cuma günü saat 19.30’da Meşrutiyet Caddesi’ndeki Genel Merkez binamızda bir araya geldik.

Kırım’ın İşgalinin 1. Yılı Bir Basın Açıklaması İle Protesto Edildi
    Vatan Kırım’ın Rusya tarafından kanunsuz işgali 28 Şubat 2015 Cumartesi günü Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından düzenlenen bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’ndan Tarihî Karar
    Türkiye’de kurulu 42 Kırım Tatar teşkilatı bir platform çatısı altında bir araya gelerek her türlü imkanlarını birlikte seferber etmeye ve mücadele etmeye karar verdiler.

Kırım Derneği Genel Merkez ve Şubeleri Yıllık İstişare Toplantısı
    Kırım Derneği Genel Merkezi 7 Şubat 2014 Cumartesi günü Ankara’da Kırım Vakfı, Emel Vakfı ve 25 şube ile 2 temsilciliğin hazır bulunduğu bir istişare toplantısı düzenledi.

Kırım Tatar Dernekleri Rusya Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Yaptı
    İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 66. Yıldönümünde Genel Merkezimiz organizasyonu ile Türkiye’de bulunan Kırım Tatar dernekleri 10 Aralık 2014 tarihinde Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 ... > »