Teşkilat \ Balıkesir

• Murat ÇELİK                            : Üye
  • Gülşen TÜNER                        : Üye
  • İsmail Orhan SÖNMEZ            : Üye

Adres   : Eski Kuyumcular Mahallesi Hilmi Çakır İşhanı Kat 3 No:306    /   BALIKESİR

Telefon : +90 (266) 241 11 15

Medine Kaplan Vefat Etti
Derneğimiz Balıkesir Şubesi Başkan Yardımcısı Zeki Kaplan’ın annesi Medine Kaplan vefat etmiştir.

Balıkesir Şube Başkanımız Av. Figen Erden Seymen’in Babası Vefat Etti
Balıkesir Şubemiz Başkanı Av. Figen Erden Seymen’in babası, Veysel Erden 15 Mart 2015 tarihinde 75 yaşında iken Balıkesir’de vefat etti.

Kırım’ın İşgalinin 1. Yılı Bir Basın Açıklaması İle Protesto Edildi
Vatan Kırım’ın Rusya tarafından kanunsuz işgali 28 Şubat 2015 Cumartesi günü Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından düzenlenen bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’ndan Tarihî Karar
Türkiye’de kurulu 42 Kırım Tatar teşkilatı bir platform çatısı altında bir araya gelerek her türlü imkanlarını birlikte seferber etmeye ve mücadele etmeye karar verdiler.

Kırım Derneği Genel Merkez ve Şubeleri Yıllık İstişare Toplantısı
Kırım Derneği Genel Merkezi 7 Şubat 2014 Cumartesi günü Ankara’da Kırım Vakfı, Emel Vakfı ve 25 şube ile 2 temsilciliğin hazır bulunduğu bir istişare toplantısı düzenledi.

Kırım Tatar Dernekleri Rusya Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Yaptı
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 66. Yıldönümünde Genel Merkezimiz organizasyonu ile Türkiye’de bulunan Kırım Tatar dernekleri 10 Aralık 2014 tarihinde Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

PUTİN ANKARA’DA PROTESTO EDİLDİ
Ankara’da, Kızılay Güvenpark’ta 1 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen basın açıklamasına yerli ve yabancı basın mensupları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Balıkesir Kurucu Şube Başkanımız Aydın Kırımlı’nın Eşi ile Şube Başkanımız Av. Figen Erden Seymen’in Yengesi vefat etti
Balıkesir Kurucu Şube Başkanımız Aydın Kırımlı’nın Eşi Hatice Kırımlı ile Şube Başkanımız Av. Figen Erden Seymen’in Yengesi Vecihe Baycangil vefat etti

18 Mayıs Kırım Sürgünü Basın Bildirisi
Kırım Tatarlarının vatan Kırım’a dönüşlerinin hızlandırılması ve mevcut sosyo-ekonomik problemlerinin bir an evvel çözülmesi için tüm dünya devletlerini göreve davet ediyoruz.

KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ 69.YIL ANMA FAALİYETLERİ
18 Mayıs 2013 tarihinde saat 13.00’de Ankara’da Emek Mah. Kırım Caddesinde bulunan Yunus Emre Parkında 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününü 69. Yıl Anma Merasimi bütün halkımıza açık olarak yapılacaktır.

Türkiye ve Avrupa’daki Kırım Tatar Teşkilatları KTMM’ye Destek İçin Kırım’da Toplandı
Kırım’da son yıllarda Kırım Tatarlarına karşı artan siyasi baskılar nedeniyle Ukrayna, Türkiye, Almanya, Rusya ve Polonya’dan 38 Kırım cemiyetinin başkanı Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleriyle 4 Mayıs 2013 tarihinde Kırım’ın başşehri Akmescit’te bir istişare toplantısı yaptı.

Derneğimiz Genel Merkezi, Şubeleri ve Temsilciliklerinin Kurultaya Müracaatı
Kırım Tatar Milli Marşı Ant Etkenmen’in sözleri ve müziği üzerinde bazı kimselerce yapılmak istenen değişiklikleri kabul etmeyen Derneğimiz Genel Merkezi, Şubeleri ve Temsilcilikleri Kırım Tatar Milli Kurultayına müracaat etti.

Şube Başkanlıkları ile 2012 İstişare Toplantısı Yapıldı
Derneğimiz çalışmalarını değerlendirmek amacıyla 13 ile 15 Nisan 2012 tarihleri arasında Ankara’da; Genel Merkezimiz, Şubelerimiz ile Kırım Vakfı ve Emel Kırım Vakfı’nın yöneticilerinin katıldığı bir istişare toplantısı yapıldı