Teşkilat \ Tekirdağ

• Haşim ERGE                : Üye
  • Hakkı DENKLEŞTİRİCİ : Üye
  • Gökhan ALTINOLUK     : Üye

Adres   : Orta Cami Mah.İbrahim Efendi Sok. Üstün Ermiş İş Hanı Kat 2 - Tekirdağ
Telefon : +90 (282) 264 02 25
e-posta : tekirdag@kirimdernegi.org

Kırım’ın İşgalinin 1. Yılı Bir Basın Açıklaması İle Protesto Edildi
Vatan Kırım’ın Rusya tarafından kanunsuz işgali 28 Şubat 2015 Cumartesi günü Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından düzenlenen bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’ndan Tarihî Karar
Türkiye’de kurulu 42 Kırım Tatar teşkilatı bir platform çatısı altında bir araya gelerek her türlü imkanlarını birlikte seferber etmeye ve mücadele etmeye karar verdiler.

Kırım Derneği Genel Merkez ve Şubeleri Yıllık İstişare Toplantısı
Kırım Derneği Genel Merkezi 7 Şubat 2014 Cumartesi günü Ankara’da Kırım Vakfı, Emel Vakfı ve 25 şube ile 2 temsilciliğin hazır bulunduğu bir istişare toplantısı düzenledi.

Kırım Tatar Dernekleri Rusya Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Yaptı
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 66. Yıldönümünde Genel Merkezimiz organizasyonu ile Türkiye’de bulunan Kırım Tatar dernekleri 10 Aralık 2014 tarihinde Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

PUTİN ANKARA’DA PROTESTO EDİLDİ
Ankara’da, Kızılay Güvenpark’ta 1 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen basın açıklamasına yerli ve yabancı basın mensupları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Tekirdağ’da Kırım Tatar Sürgününü Anma Töreni
Kırım Tatarları sürgününün 69. yılı nedeniyle 18 Mayıs 2013 tarihinde Tekirdağ’da Derneğimiz Tekirdağ Şubesi tarafından anma töreni düzenlendi.

18 Mayıs Kırım Sürgünü Basın Bildirisi
Kırım Tatarlarının vatan Kırım’a dönüşlerinin hızlandırılması ve mevcut sosyo-ekonomik problemlerinin bir an evvel çözülmesi için tüm dünya devletlerini göreve davet ediyoruz.

KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ 69.YIL ANMA FAALİYETLERİ
18 Mayıs 2013 tarihinde saat 13.00’de Ankara’da Emek Mah. Kırım Caddesinde bulunan Yunus Emre Parkında 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününü 69. Yıl Anma Merasimi bütün halkımıza açık olarak yapılacaktır.

Türkiye ve Avrupa’daki Kırım Tatar Teşkilatları KTMM’ye Destek İçin Kırım’da Toplandı
Kırım’da son yıllarda Kırım Tatarlarına karşı artan siyasi baskılar nedeniyle Ukrayna, Türkiye, Almanya, Rusya ve Polonya’dan 38 Kırım cemiyetinin başkanı Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleriyle 4 Mayıs 2013 tarihinde Kırım’ın başşehri Akmescit’te bir istişare toplantısı yaptı.

Tekirdağ Şubemiz Genel Kurulu Görev Değişikliğini Onayladı
Derneğimiz Tekirdağ Şubesinin Olağan Genel Kurul Toplantısı 25 Şubat 2013 tarihinde yapıldı.

Derneğimiz Genel Merkezi, Şubeleri ve Temsilciliklerinin Kurultaya Müracaatı
Kırım Tatar Milli Marşı Ant Etkenmen’in sözleri ve müziği üzerinde bazı kimselerce yapılmak istenen değişiklikleri kabul etmeyen Derneğimiz Genel Merkezi, Şubeleri ve Temsilcilikleri Kırım Tatar Milli Kurultayına müracaat etti.

Şube Başkanlıkları ile 2012 İstişare Toplantısı Yapıldı
Derneğimiz çalışmalarını değerlendirmek amacıyla 13 ile 15 Nisan 2012 tarihleri arasında Ankara’da; Genel Merkezimiz, Şubelerimiz ile Kırım Vakfı ve Emel Kırım Vakfı’nın yöneticilerinin katıldığı bir istişare toplantısı yapıldı

Trakya’da Kırım Sürgününün 67. Yılı Anma Etkinlikleri
Trakya’da yaşayan Kırım Tatarları, vatandaşlarının 18 Mayıs 1944 yılında vatanlarından topyekün sürgün edilişlerinin 67. yılı münasebetiyle bir dizi etkinliklerde bulundular.

1.Marmara Tepreci
1.Marmara Tepreci 15 Mayıs 2011 Pazar günü Kocaeli’nde 5 Şubemizin organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Marmara Bölgesindeki Şubelerimizin Tepreç Toplantısı
Derneğimiz Kocaeli, Gebze, Yalova, Tekirdağ ve Çorlu şubeleri 13 .04.2011 Cumartesi günü "Marmara Tepreçi" için Kocaeli Şubemizin ev sahipliğinde bir araya geldiler