Facebook Twitter Youtube Vimeo

• Abdullah DEMİR            : Muhasip
  • Mesut MANDIRACILAR : Üye
  • Ömer BİRCAN               :  Üye

Adres       : Cumhuriyet Caddesi Apsak Sokak Bayrak İş Hanı No:1  Osmangazi BURSA
 Tel           :+90.224.233 63 07 – 221 18 32
 Belgegeçer:+90.224.221 18 32

Kırım Derneği Bursa Şubemiz Genel Kurulunu Yaptı
Derneğimiz Bursa Şubesinin Olağan Genel Kurulu 31 Ocak 2016 günü Burasa’daki Şube binamızda yapıldı

Kırım’ın İşgalinin 1. Yılı Bir Basın Açıklaması İle Protesto Edildi
Vatan Kırım’ın Rusya tarafından kanunsuz işgali 28 Şubat 2015 Cumartesi günü Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından düzenlenen bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’ndan Tarihî Karar
Türkiye’de kurulu 42 Kırım Tatar teşkilatı bir platform çatısı altında bir araya gelerek her türlü imkanlarını birlikte seferber etmeye ve mücadele etmeye karar verdiler.

Kırım Derneği Genel Merkez ve Şubeleri Yıllık İstişare Toplantısı
Kırım Derneği Genel Merkezi 7 Şubat 2014 Cumartesi günü Ankara’da Kırım Vakfı, Emel Vakfı ve 25 şube ile 2 temsilciliğin hazır bulunduğu bir istişare toplantısı düzenledi.

Kırım Tatar Dernekleri Rusya Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Yaptı
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 66. Yıldönümünde Genel Merkezimiz organizasyonu ile Türkiye’de bulunan Kırım Tatar dernekleri 10 Aralık 2014 tarihinde Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

PUTİN ANKARA’DA PROTESTO EDİLDİ
Ankara’da, Kızılay Güvenpark’ta 1 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen basın açıklamasına yerli ve yabancı basın mensupları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Şube Başkanlıkları Bölge Toplantılarının İkincisi (Marmara Bölgesi Anadolu Yakası) Bursa’da Yapıldı
“Şube Başkanlıkları ile Bölge Toplantıları”nın ikincisi 31 Ağustos 2014 Pazar günü Bursa’da yapıldı. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kırım Vakfı Yöneticileri’nin yanı sıra Balıkesir, Gebze, Gönen, Kocaeli, Yalova ve Yalova Altınova Şubelerinden yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı Bursa Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bursa Şubemiz tarafından Kırım’da inşaa ettirilen Adnan Süyen Camii ibadete açıldı
Kırım’ın doğusundaki İslamterek bölgesi Küleç Meçit köyünde Bursa Şubemiz tarafından yaptırılan Adnan Süyen Camii 28 Temmuz 2014 tarihinde kılınan Bayram namazı ile birlikte ibadete açıldı.

Bursa Şubemiz Sekreteri Süleyman Gence’nin Babası Vefat Etti
Derneğimiz Bursa Şubesi Sekreteri Süleyman Gence’nin Babası Osman Nuri Gence12.05.2014 tarihinde 88 yaşında iken Eskişehir’de vefat etmiştir.

Bursa Şubemiz Yönetim Kurulu görev dağılımı belirlendi
Bursa Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Süyen’in 5 Ocak 2014 tarihinde vefat etmesi üzerine Yönetim Kurulu 10 Ocak 2014 tarihinde toplanarak görev dağılımını yeniden belirledi.

Adnan Süyen’i Son Yolculuğuna Uğurladık
5 Ocak 2014 günü geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden Kırım Derneğimiz Bursa Şube Başkanı Adnan Süyen, Tarak Tamgalı Gökbayrak ve Albayrağa sarılı tabutla son yolculuğuna uğurlandı.

Bursa Şube Başkanımız Adnan Süyen’i Kaybettik
Bursa Şube Başkanımız Adnan Süyen’i 5.1.2014 tarihinde Bursa’da geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik.

18 Mayıs Kırım Sürgünü Basın Bildirisi
Kırım Tatarlarının vatan Kırım’a dönüşlerinin hızlandırılması ve mevcut sosyo-ekonomik problemlerinin bir an evvel çözülmesi için tüm dünya devletlerini göreve davet ediyoruz.

KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ 69.YIL ANMA FAALİYETLERİ
18 Mayıs 2013 tarihinde saat 13.00’de Ankara’da Emek Mah. Kırım Caddesinde bulunan Yunus Emre Parkında 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününü 69. Yıl Anma Merasimi bütün halkımıza açık olarak yapılacaktır.

Türkiye ve Avrupa’daki Kırım Tatar Teşkilatları KTMM’ye Destek İçin Kırım’da Toplandı
Kırım’da son yıllarda Kırım Tatarlarına karşı artan siyasi baskılar nedeniyle Ukrayna, Türkiye, Almanya, Rusya ve Polonya’dan 38 Kırım cemiyetinin başkanı Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleriyle 4 Mayıs 2013 tarihinde Kırım’ın başşehri Akmescit’te bir istişare toplantısı yaptı.

Rüstem Memed ve Gülizar Bekir Bursa Konserinin Videosu
Bursa Şubemiz tarafından 16 Aralık 2012 tarihinde Bursa’da Tayyare Kültür Merkezinde tertip edilen "Rüstem Memed ve Gülizar Bekir" Konserinin videosunu izleyebilirsiniz.

Sayfalar : 1 2