Teşkilat \ Edirne

• Ali ÇELİK                            : Muhasip
  • Nevzi ÖZER                       : Veznedar
  • Turhan TONCA                  : Üye
  • Mehmet Berk YALTIRIK     : Üye (Basın ve Sosyal Medya                                                             Sorumlusu)

Adres : Babademirtaş Mahallesi Hükümet Caddesi No:36 Daire :3  Merkez / Edirne

Edirne Şubemiz Yönetim Kurulu Görev Dağılımı yapıldı
Kırım Derneği’miz Edirne Şubesi’nin, Olağanüstü Genel Kurul sonucunda seçilen yönetim kurulu, 8 Ocak 2017 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında görev dağılımını belirledi.

Kırım’ın İşgalinin 1. Yılı Bir Basın Açıklaması İle Protesto Edildi
Vatan Kırım’ın Rusya tarafından kanunsuz işgali 28 Şubat 2015 Cumartesi günü Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından düzenlenen bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’ndan Tarihî Karar
Türkiye’de kurulu 42 Kırım Tatar teşkilatı bir platform çatısı altında bir araya gelerek her türlü imkanlarını birlikte seferber etmeye ve mücadele etmeye karar verdiler.

Kırım Derneği Genel Merkez ve Şubeleri Yıllık İstişare Toplantısı
Kırım Derneği Genel Merkezi 7 Şubat 2014 Cumartesi günü Ankara’da Kırım Vakfı, Emel Vakfı ve 25 şube ile 2 temsilciliğin hazır bulunduğu bir istişare toplantısı düzenledi.

Kırım Tatar Dernekleri Rusya Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Yaptı
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 66. Yıldönümünde Genel Merkezimiz organizasyonu ile Türkiye’de bulunan Kırım Tatar dernekleri 10 Aralık 2014 tarihinde Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

PUTİN ANKARA’DA PROTESTO EDİLDİ
Ankara’da, Kızılay Güvenpark’ta 1 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen basın açıklamasına yerli ve yabancı basın mensupları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Edirne Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kurt’un Kardeşi Vefat Etti
Edirne Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kurt’un Kardeşi Engin Kurt 22 Ağustos 2014 tarihinde Edirne’de vefat etti.

Edirne Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kurt’un Annesi Vefat Etti
Edirne Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kurt’un Annesi Zülbiye Kurt 20 Ağustos 2014 tarihinde 81 yaşında iken Edirne’de vefat etti.

Edirne Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi Ali Onur Kara’nın Babası vefat etti
Derneğimiz Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ali Onur Kara’nın Babası Olgun Kara 2 Haziran 2014 tarihinde vefat etti.

Edirne’de 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününün 69. Yılı Anma Yürüyüşü Yapıldı
Kırım Tatarlarının vatanlarından sürgün edilişinin 69. yılını anmak amacıyla 18 Mayıs 2013 tarihinde saat 10.30’da Edirne’de gösteri ve yürüyüş yapıldı.

Derneğimiz Edirne Şubesi Yönetim Kurulu, Edirne Valisi’ni ziyaret etti
Derneğimiz Edirne Şubesi Başkanı Alper Yavuzeser, II. Başkanı Engin Beksaç, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Onur Kara, Hakan Çalışkan ve Kadir Kurt’tan oluşan heyet 15 Mayıs 2013 tarihinde Edirne Valisi Sayın Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti.

18 Mayıs Kırım Sürgünü Basın Bildirisi
Kırım Tatarlarının vatan Kırım’a dönüşlerinin hızlandırılması ve mevcut sosyo-ekonomik problemlerinin bir an evvel çözülmesi için tüm dünya devletlerini göreve davet ediyoruz.

KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ 69.YIL ANMA FAALİYETLERİ
18 Mayıs 2013 tarihinde saat 13.00’de Ankara’da Emek Mah. Kırım Caddesinde bulunan Yunus Emre Parkında 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününü 69. Yıl Anma Merasimi bütün halkımıza açık olarak yapılacaktır.

Türkiye ve Avrupa’daki Kırım Tatar Teşkilatları KTMM’ye Destek İçin Kırım’da Toplandı
Kırım’da son yıllarda Kırım Tatarlarına karşı artan siyasi baskılar nedeniyle Ukrayna, Türkiye, Almanya, Rusya ve Polonya’dan 38 Kırım cemiyetinin başkanı Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleriyle 4 Mayıs 2013 tarihinde Kırım’ın başşehri Akmescit’te bir istişare toplantısı yaptı.

Edirne Şubemiz kuruldu
Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı illerden birisi olan Edirne’de 21. Şubemiz kuruldu.

Edirne Şubemiz Trakya Üniversitesi Rektörünü ziyaret etti
Derneğimiz Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, 24 Nisan 2013 tarihinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Yener YÖRÜK’ü makamında ziyaret ettiler.

Sayfalar : 1 2