Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Osmanlı’dan Günümüze Kırım
  02.12.2013 - 16:35  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

“Osmanlı’dan Günümüze Kırım” konulu konferans 28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 14.00’te  Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi salonunda yapıldı. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kırımlı’nın vermiş olduğu konferansta kalabalık bir öğrenci topluluğunun yanı sıra üniversite dışından da çok sayıda dinleyici hazır bulundu. Kırım Derneği Genel Merkezi Yöneticileri ve Gençlik Komisyonu üyelerinin de aralarında olduğu dinleyiciler konferansı büyük bir ilgi gösterdiler.

Ankara Üniversitesi Osmanlı Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi tarafından düzenlenen konferans OTAM Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Kurt’un açılış konuşması ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Hakan Kırımlı, konuşmasına Kırım’ın Türkiye’ye olan coğrafî ve medenî yakınlığından söz ederek başladı. Daha sonra Kırım Hanlığı’nın kuruluşu ve  Osmanlı İmparatorluğu ile ilişkilerinden bahsetti. Kırım’ın ve Kırım Tatarları’nın Sovyet egemenliği altında yaşadığı sıkıntıları anlattıktan sonra 18 Mayıs 1944 sürgün faciasını açıklayarak konuşmasına devam etti. Kırım’a dönüş sürecinde yaşanan sıkıntılarla birlikte halihazırda yaşanmakta olan problemlere de konuşmasında yer veren Doç. Dr. Hakan Kırımlı dinleyenlerin sorduğu sorulara cevap vererek  konferansını tamamladı.

Program sonunda tekrar kürsüye gelen Prof. Dr. Yılmaz Kurt  Türkiye’de Kırım hakkında hemen hemen hiç bilinmeyen  ve çok merak edilen pek çok konuya bu konferans esnasında açıklık getirildiğini ifade ederek Doç. Dr. Hakan Kırımlı’ya teşekkür etti. Ardından kendisine Üniversite adına bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Bu yazıyı : 1333 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*