Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Genel Merkezimiz 2014 Faaliyet Planını Tanıttı
  17.01.2014 - 21:03  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Derneğimiz “İsmail Bey Gaspıralı’nın Ölümünün 100. ve Kırım Tatar Sürgününün 70. Yılı” olan 2014 senesi içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı faaliyet programının tanıtımını 16 Ocak Perşembe günü akşamı Ankara’daki Hamamönü Kabakçı Konağı’nda yaptı.

Her zamanki gibi kalabalık bir misafir topluluğunun katıldığı program Sürgünün 70’nci yılı münasebetiyle hazırlanan özel slayt gösterisiyle başladı. Daha sonra Genel Başkanımız Tuncer KALKAY Zampira ASAN ve Adnan SÜYEN’in vefatlarından duyduğumuz üzüntüyü ifade eden bir konuşma yaptı. Zampira ASAN ve Adnan SÜYEN’in özgeçmişlerini anlattıktan sonra Kırım Tatar Millî Hareketi içerisinde vefatlarına kadar ifa ettikleri önemli faaliyetlerini dile getirerek tüm misafirleri bu iki önemli şahsiyetin manevi huzurlarında bir Fatiha süresince saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşu sonrası söz alan Genel Başkan Yardımcımız Namık Kemal BAYAR ise hazırlanan slayt gösterisi ile 2014 yılı içerisinde yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ardından Genel Sekreterimiz Oya Deniz ÇONGAR hali hazırda devam etmekte olan dernek çalışmalarını anlatarak Kırım Tatarca Kursları, Rusça dersleri, Müzik ve Halk Oyunları çalışmalarımız konusunda misafirleri bilgilendirdi.

Hamamönü Kabakçı Konağı’ndaki etkinliğimiz Tamila ABİBULAYEVA’nın yırları ve Meryem KADİR’in danslarıyla renklendi.

Bu yazıyı : 1474 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*