Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Kırım Tatar Milli Meclisi olağanüstü toplandı
  19.02.2014 - 21:35  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

AKMESCİT / SİMFEROPOL (QHA) - Ülkede ölümlere neden olan çatışmalar nedeniyle Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyeleri ve yerel meclis başkanları, Başkan Refat Çubarov’un çağrısıyla 18 Şubat akşamı olağanüstü toplandı.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, halktan Kırım’da istikrarın korunması ve Kiev’de şiddetin durdurulmasına yönelik somut önlemler alınması taleplerinin geldiğini söyledi.

Bazı KTMM üyeleri ve yerel meclis temsilcileri, Kırım’da istikrarın bozulmasına yönelik eylemlere karşı hızlı tepki verecek grupların oluşturulmasını teklif etti.

Kırım’da etnik ve dini çatışmanın meydana gelmesini önlemek üzere KTMM tarafından yerel meclis başkanlarına verilen talimatta 19 Şubat 2014 tarihinde vali ve belediye başkanlarına başvuru yapılarak yerel yöneticiler, emniyet yetkilileri, yerel şura ve yerel meclislerin üyeleri, dini liderlerin katılımıyla genişletilmiş toplantılar düzenlenmesi istendi.

KTMM üyeleri, Kırım Parlamentosu Divanının talimatıyla asayişin korunması için paramiliter veya siyasi örgütlerden birliklerin oluşturulmasının kabul edilemez olduğunu belirttiler.

QHA

Bu yazıyı : 1387 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*