Facebook Twitter Youtube Vimeo
Teşkilat \ Genel Merkez
Ankara’da “Türkiye Kırım’a Ses Ver!” Mitingi
  03.03.2014 - 00:14  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

2 Mart Pazar, saat 14.00’da Ankara Kızılay’da “Türkiye Kırım’a Ses Ver!” mitingi gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce katılımcı ile gerçekleştirilen organizasyona halkın ilgisi de büyüktü.

“Rusya Kırım’dan Defol”, “Dün Stalin, Bugün Putin”, “Qırımtatar Halqı Teslim Olmaycaq”, “Millet! Vatan! Qırım!” sloganları atılan mitingde, Kırım Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, Kırım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten ve Ukrayna Büyükelçiliği Elçilik Müsteşarı Vasil Bodnar konuşmalar yaptılar. Kırım’da şuan karşı karşıya kaldığımız durumun basın mensupları aracılığıyla Türk ve Dünya Kamuoyuna ilan edildiği mitingin sonunda ise Kırım Derneği’nin hazırladığı bildiri okundu.

Mitingin sonunda Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarlarını temsilen Kırım Derneği idarecilerin oluşan bir grup, Rusya Federasyonu Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakmak ve bildirilerini vermek üzere gitti. Büyükelçiliğin önünde bu bildiri okunduktan sonra elçiliğe bırakıldı.

Derneğimizin basın açıklamasını okumak için;

Bu yazıyı : 3436 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*