Facebook Twitter Youtube Vimeo
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Kırım Dernekleri ile Buluştu
  04.03.2014 - 00:36  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Tuncer Kalkay, Ahmet Davutoğlu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de kurulu olan Kırım Tatar Sivil Toplum Kuruluşları ile biraraya geldi. İki saatten fazla süren toplantıya Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi ve şubeleri, Kırım Vakfı, Emel Kırım Vakfı, Kırım Gelişim Vakfı Eskişehir, İzmir, Düzce, Polatlı, Etimesgut Kırım Dernekleri, Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu ve bu federasyona bağlı derneklerin başkanları ve yöneticilerinden oluşan kalabalık bir heyet katıldı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu toplantıda, Ukrayna ziyareti hakkında heyete bilgi aktararak, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, demokrasisi ve egemenlik hakkına saygı esası çerçevesinde uluslararası toplumla birlikte Türkiye’nin de hassasiyet gösterdiğini bir kez daha vurguladı. Kırım Tatarlarının Türkiye’nin soy, tarih ve kültür bağı ile bağlı kardeşleri olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Kırım Tatarlarının haklarının bu süreçte zarar görmemesi için ne gerekiyorsa yapılacağının altını çizdi. Kırım Tatarları başta olmak üzere Kırım’da yaşayan herkesin güvenliği konusunda görüşmelere devam edildiğini, sorunun siyasi ve diplomatik yollarla çözümü için Avrupa ülkeleri ve ABD’deki mevkidaşları ile sürekli görüş teatisinde bulunulduğunu ifade eden Davutoğlu, Kırım’daki tüm tarafların provokasyonlara dikkat etmesi ve soğukkanlı hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Kırım Tatarlarının milli kahramanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Ukrayna’ya gider gitmez diğer yetkililerden önce görüştüğünü ifade eden Davutoğlu, bu görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bu yazıyı : 1619 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*