Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Teşkilat \ Genel Merkez
  13.05.2014 - 15:11  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Derneğimiz Genel Merkezi’nin, Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı’na yaptığı müracaat neticesinde; 16 Mayıs 2014 tarihinde Cuma vaazlarında Türkiye’deki tüm camilerde Kırım Tatar Sürgünü anlatılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan müracaat ile Kırım Tatar Sürgünü’nün 70. yıldönümü münasebetiyle , 16 Mayıs 2014 Cuma günü, bütün camilerimizde inananların Kırım’daki dindaş ve kardeşleri için dua etmelerine vesile olmak ve kendilerine moral vermek üzere Cuma hutbelerinde ve vaazlarında bu konunun işlenmesi ve Sürgün sırasında şehit olmuş, mezarları dahi olmayan Müslümanların ruhları için birer Fatiha-ı Şerif okunarak anılması talep edilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca talebimizin olumlu karşılandığı, konuya ilişkin talimatın tüm Müftülüklere gönderildiği ve 16 Mayıs Cuma günü Cuma namazı vaazlarında Kırım Tatar Sürgünü anlatılacağı ve Sürgün şehitleri için dua yapılmasının istendiği bildirildi.

Bu yazıyı : 2192 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır