Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Teşkilat \ Genel Merkez
Hacı Bayram Camii’nde Kırım Tatarları için 17 Mayıs 2014 tarihinde mevlit-i şerif okunacak
  13.05.2014 - 15:40  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Kırım Tatar Sürgününün 70. Yıldönümü münasebetiyle Derneğimiz Genel Merkezi’nce sürgünde şehit olan Kırım Tatarlarının ruhlarına mevlit-i şerif okutulacak.

Ankara’nın en eski ve en çok ziyaretçisi olan camilerinden biri olan Hacı Bayram-ı Veli Camiinde 17 Mayıs 2014 tarihinde ikindi namazından önce okutulacak mevlit saat 16:00’da başlayacak.

Hacı Bayram-ı Velî Camii, Ankara’nın tarihî merkezi Ulus semtinde yer alan Hicri 831-Miladi 1427/1428 yıllarında inşa edilmiş tarihî bir camidir. Cami’nin adı, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin’in de hocası olan Anadolu İslam âlimi ve erenlerinden Hacı Bayram hazretlerinden gelmekte olup türbesi de cami avlusundadır.

Genel Merkezi’mizin müracaatı ile 16 Mayıs 2014 günü Cuma namazı vaktinde de tüm Türkiye’deki camilerde Kırım Sürgünü anlatılacak ve sürgün şehitleri için dua okutulacak.

Bu yazıyı : 3052 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır