Facebook Twitter Youtube Vimeo
TÜRKİYE’DEKİ KIRIM TATAR DERNEKLERİNİN ORTAK BİLDİRİSİ
  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

TÜRKİYE’DEKİ KIRIM TATAR DERNEKLERİNİN ORTAK BİLDİRİSİ

Kırım’ın geçtiğimiz Şubat ayında Rusya ordusu tarafından işgali ve Rusya tarafından ilhakının ilânı Kırım’ın yerli halkı ve tarihî sahibi olan Kırım Tatar halkı tarafından hiç bir şekilde kabul edilmemiştir. Bugüne değin, diasporadaki Kırım Tatarları da her türlü milletlerarası hukuk normunu ayaklar altına alan ve milletlerinin varlığını doğrudan tehdit eden bu oldu-bittiyi asla tanımayacaklarını düzenledikleri bütün miting, toplantı ve açıklamalarla kesin bir dille anlatagelmişlerdir.

İşgalci Rusya idaresi Kırım’daki işgale meşruiyet görüntüsü verebilmek ve bu hayasız saldırganlığa karşı koyan en önemli unsur olan Kırım Tatar halkının direncini kırabilmek maksadıyla bir takım çirkin entrikaları uygulamaya koymuştur. Bunlar arasında, Kırım Tatar millî temsil organlarını yok etmek veya etkisiz kılmak, bu kuruluşları en azından içlerinden bölmek, Kırım Tatar toplum liderlerini itibarsızlaştırarak devre dışı bırakmak, Kırım Tatar halkını korkutup sindirerek işbirliğine zorlamak ve Kırım Tatar halkı arasından “sahte temsilciler” çıkartmak gibi metotlar bulunmaktadır.

Bu meyanda, öteden beri Rusya’nın maşa olarak kullandığı bilinen ve Kırım Tatar halkı tarafından çoktan dışlanmış bir takım karanlık şahıslar tabansız paravan teşkilatlar adına Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasını temsil edermişçesine öne çıkarılmaktadır. Böyle haddini bilmezlerin ağzından çıkan beyanlar Rusya medya organları vasıtasıyla bütün dünyaya yayılmakta, böylelikle Kırım Tatarlarının vatanlarındaki işgali benimsedikleri ve toplum liderlerinden yüz çevirdikleri izlenimi verilmeye çalışılmaktadır.

Türkiye’deki milyonlarca kişiden oluşan Kırım Tatar diasporası bu alçakça oyunları ve yalanları dünya kamuoyu önünde lanetlemektedir. Moskova tarafından alet olarak kullanılan, gerek Kırım’da gerekse diasporadaki bir avuç satın alınmış unsurlar Kırım Tatar halkının hiç bir şekilde kendinden saymadığı ve tiksintiyle baktığı düşkün şahıslardır. Dolayısıyla, bu gibilerin Kırım Tatar halkını temsil etmesi söz konusu dahi olamaz.

Aşağıda adları bulunan ve Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının gerçek temsilcileri sayılan Kırım Tatar dernekleri olarak Kırım’daki hukuk dışı işgali asla tanımadığımızı ve tanımayacağımızı bir kere daha beyan ediyoruz. Güzel Kırım’ın yabancı işgal güçlerinden derhal arındırılması, Kırım Tatar halkının tarihî haklarının iadesi ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması dışındaki yaklaşımları kesinlikle kabul etmiyoruz. Tarih boyunca zulüm karşısında asla boyun eğmeyen Kırım Tatar halkına mensup olmakla iftihar ettiğimiz gibi, halkımızın hür iradesiyle seçilmiş millî temsil organlarımızla ve bütün dünyanın haklı saygısını kazanmış olan büyük yolbaşçımız Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile daima gurur duymaktayız. Onların temsil ettiği millî ve demokratik çizgimizden hiçbir zaman ayrılmayacağız.

1.     Kırım Derneği Genel Merkezi

24.    Kırım Derneği Yalova Altınova Şubesi

25.    Kırım Derneği Nevşehir Temsilciliği
26.    Kırım Derneği Ordu Temsilciliği

Bu yazıyı : 5247 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*