Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Haberler
Kırım Tatar Milli Meclisi’ne Karşı Yapılan İşgal ve Saldırılar Ankara’daki Rusya Büyükelçiliği Önünde Protesto Edildi
  18.09.2014 - 13:42  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Kırım Tatar Milli Meclisi’ne karşı yapılan işgal ve saldırılar 18 Eylül 2014 tarihinde Ankara’daki Rusya Federasyonu Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Geçtiğimiz 6 ay zarfında Kırım’ın kahraman evladı, Türk dünyasının büyük lideri, dünyaca meşhur insan hakları savunucusu Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun, vatanı Kırım’a girişinin yasaklanması ile başlayan baskılar Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı Refat Çubar’a getirilen yasaklama ile devam etmiş, önde gelen Kırım Tatar liderlerinin evleri basılmış, kanunsuz sorgulamalar yapılmıştı.

Kırım’daki Sözde Kırım idaresi Kırım Tatar halkının liderlerine yönelik bu baskılarla yetinmemiş, sade Kırım Tatar vatandaşlarının evlerine baskınlar yaparak baskı ve yıldırma faaliyetlerini bütün Kırım Tatar toplumuna yaymışlardı.

Kırım’daki kanunsuz Rus güçleri Kırım Tatarları tarafından kurulan camilere, Kur’an kurslarına da baskınlar yaparak girmiş ve manevi değerlerimize de hakaret etmeye başlamışlardır.

Kırım Tatar halkının en yüksek icra organı olan ve üyeleri demokratik seçimlerle göreve gelmiş olan Kırım Tatar Milli Meclisi’nin (KTMM) binasına 15 Eylül Pazartesi gecesi yapılan silahlı saldırı, 16 Eylül Salı günü Rusya Federal Güvenlik Servisi ve Kırım’da kurulu kukla idarenin polisleri tarafından düzenlenen silahlı baskın ile sürdürülmüş, 17 Eylül 2014 tarihi itibarı ile de KTMM binası Rus idaresine bağlı silahlı güçlerce basılarak mühürlenmiş ve Meclis binasında bulunan belgelere ve bilgisayarlara el konulmuştu.

Bu gelişen hukuka aykırı olaylar neticesinde Derneğimiz yönetim kurulu ve gençlik komisyonu üyelerinden oluşan bir grup Büyükelçilik önüne giderek gelişen olaylar hakkındaki rahatsızlığımızı ve Kırım’da halkımızın sonuna kadar arkasında bulunduğumuzu belirten bildirimizi okudu ve okunan metin posta kutusuna bırakıldı. Konu ile ilgili basın mensuplarına yapılan bilgilendirmeden sonra, elçilik önünden ayrılındı.

Derneğimizin bu olaylar ile alakalı bildirisi ile Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan çağrısının tam metinlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

KIRIM’DAKİ SEÇİMLERİ BOYKOT EDEN KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİ’NİN BİNASINA DÜZENLENEN İŞGALE YÖNELİK BİLDİRİ

AZİZ TÜRK MİLLETİ ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NE AÇIK ÇAĞRI

Bu yazıyı : 2766 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*