Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
EDİP BEKMAN VEFAT ETTİ
  01.11.2014 - 21:24  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Derneğimiz üyelerinden ve ömrü boyunca Kırım Tatar millî davasına hizmet etmiş olan Edip Bekman 31 Ekim 2014 günü İstanbul’da vefat etti. Kerçli olup, Bekmambet Bey ile Zeynep Hanım’ın oğlu olan Edip Bekman II. Dünya Savaşı sırasında vatanı Kırım’ı terk etmek zorunda kaldı. Savaş esnasında ve sonrasında Almanya’da mülteci kamplarında geçirdiği uzun ve tehlikeli yıllardan sonra 1948’de Türkiye’ye kabul edildi. Türkiye’de başarılı bir işadamı olarak temayüz eden Edip Bekman, kendisi gibi Kerçli olan eşi Faize Bekman ile birlikte Kırım Derneği’ne ve Emel Dergisi’ne maddî ve manevî hiç bir desteği esirgemedi. Edip Bekman’ın cenazesi 1 Kasım 2014 günü Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’nde kılınan cenaze namazını müteakip Eski Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kırım Derneği Genel Merkezi olarak başta Faize Bekman olmak üzere bütün Kırım Tatar halkına başsağlığı ve merhuma Allah’tan rahmet ve mağfiret dileriz.

Bu yazıyı : 2123 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır