Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Üye Girişi
Dumlupınar Üniversitesi’nde Kırım ve Kırım Tatarları, Kırım’ın İşgali Konulu Seminer
  06.12.2014 - 13:02  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

04 Aralık 2014 tarihinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde "Geçmişten Bugüne Kırım ve Kırım Tatarları; Rusya’nın Kırım’ı İşgal ve İlhakı" konulu bir seminer düzenlenmiştir. Derneğimiz Genel Sekreteri Ömer Özel tarafından verilen seminere çoğunluğu bölüm öğrencilerinden oluşan 50’yi aşkın katılımcı katılmıştır.

Bölüm öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Adıbelli tarafından organize edilen seminerde geçmişten günümüze Kırım ve Kırım Tatarlarının durumu ve 27 Şubat 2014 tarihinde Kırım’ın Rusya Federasyonu tarafından işgal ve ilhakı, sonrasında yaşanan insan hakları ihlalleri gibi konular ayrıntılı bir biçimde işlenmiştir.

Sunuş sırasında Kırım ve Kırım Tatarlarının tarihi, 1783’ten sonra yaşanan göçler, 18 Mayıs 1944’teki Sürgün faciası, Kırım’da Kırım Tatarlarının millî kurum ve kuruluşları ile Derneğimiz ve faaliyetleri hakkında da katılımcılar bilgilendirilmiştir.

Şubat ayında Kırım’ın işgali, sözde referandum ve Kırım’ın ilhakı, dünyanın tepkileri, Kırım’da halen uygulanmakta olan insan hakları ihlalleri ele alınmıştır. İşgal öncesi ve sonrası durumlar, değişiklikler, yeni alternatif yapılanma girişimleri ve halkımızın karşılaştığı problemler etraflıca anlatılmıştır.

İki saatlik sunuştan sonra, seminer katılımcılarının soruları cevaplandırılmış, katılımcılarla kısa bir sohbet de gerçekleştirilmiştir.

Bu yazıyı : 1116 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır