Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Ukrayna’da Matem Günü
  15.01.2015 - 20:25  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, teröristler tarafından öldürülen sivillerin anısına 15 Ocak tarihini Ukrayna’da matem günü olarak ilan etti.

Ukrayna’nın doğusunda silahlı çatışmaların devam ettiği Donetsk bölgesinde teröristler 13 Ocak tarihinde Volnovaha şehri yakınında bulunan Ukraynalı askerlerin kontrol noktasına ateş açtı. Saldırı sırasında bir yolcu otobüsünün ateş altında kalması nedeniyle 13 sivil hayatını kaybederken 15 kişi yaralandı.

Saldırı sebebiyle halka seslenen Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, “Volnovaha yakınındaki kontrol noktasında hayatını kaybedenler dahil olmak üzere teröristler tarafından öldürülen tüm sivillerin anısına 15 Ocak tarihini matem günü olarak ilan etmeye karar verdim” dedi. Poroşenko’nun talimatıyla, tüm devlet kurumları ve yerel yönetim organları, devlet şirketleri ve teşkilat binalarında Ukrayna bayraklarının yarıya indirildi. Ayrıca, tüm eğlenceler, konser programları ve spor yarışmaları iptal edilirken televizyon ve radyo programlarında değişiklikler yapıldı.

Poroşenko halka seslenişinde, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini bildirerek Paris ve Volnovaha katliamının aynı düzeyde olaylar olduğunu ifade etti. Poroşenko konuşmasının ardından saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine destek göstermek amacıyla sosyal ağlarda #JeSuisVolnovaha (Ben Volnovahayım) haştagını kullanarak flashmob başlattı. Bu arada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Volnovaha yakınlarında yolcu otobüsüne ateş açılmasını kınayarak olayla ilgili adli soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

15 Ocak 2015 Perşembe günü saat 12.00’de Ukrayna genelinde Volnovaha’da yolcu otobüsüne ateş açılması sonucu hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu yapıldı.

Bu yazıyı : 956 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*