Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Derneğimiz Ukrayna Büyükelçiliğine Taziyelerini İletti
  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Ukrayna’da Volnovakha’da 13 Ocak’ta gerçekleşen olaylar neticesinde, bugün Ukrayna’da milli yas ilan edildi. Bu sebep ile Ukrayna devleti diplomatik misyonlarında açılan taziye defterleri ile dünya kamuoyu bu acıyı paylaşmaya davet edildi. Derneğimiz Genel Başkan Vekili Mükremin Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Namık Kemal Bayar ve Gençlik Komisyonu Başkanı Fethi Kurtiy Şahin derneğimizi temsilen Ukrayna Büyükelçiliğini ziyaret etti ve başsağlığı dileklerini iletti.

Derneğimiz temsilcileri büyükelçiliğin başkatibi Denis Zolotarov tarafından karşılandı. Taziye yazısının deftere yazılmasından sonra büyükelçiliğin Ukrayna Salonu’nda, Ukrayna’daki son durum ve gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Kırım’daki vatandaşlarımızın vaziyeti, Ukrayna’nin bu konudaki tutumu hakkında sayın başkatipten bilgi alındı.

Derneğimizin büyükelçiliğe ilettiği taziye mesajı aşağıdaki gibidir:

Ekselansları Büyükelçi Sergiy Korsunsky nezdinde bütün Ukrayna halkına;

Geride bıraktığımız 2013 ve 2014 yılları Ukrayna halkı için büyük sancılar ve mücadelelerle dolu olmuştur. Ukrayna halkı tercihini demokratik dünyadan yana kullanmış, gösterdiği büyük kararlılık ve fedakarlık sayesinde tarihinin en önemli zaferlerinden birisini "Avro Maydan"da kazanmıştır. Lâkin, arkasından gerçekleşen, bütün dünyanın yakından takip ettiği olaylar Ukrayna halkını tekrar yeni fedakarlıklar göstermeye mecbur bırakmıştır. Bizler Kırım Tatarları olarak inanıyoruz ki, Kiev’de elde edilen bu zaferin hemen arkasından başlayan bu talihsiz süreç Ukrayna’nın sadık evlatlarının dirayeti ve demokratik dünyanın desteği ile zafere ulaşacak ve Ukrayna halkının tercihini perçinleyecektir.

Şu anda ve bundan sonra Kırım’da ve diasporada yaşayan Kırım Tatarları Ukrayna’nın yanındayız ve destekçisiyiz. 13 Ocak 2015 tarihinde Volnovakha’da gerçekleşen elim olay bütün halkımıza büyük bir üzüntü vermiştir. Hayatını bu hain saldırı neticesinde kaybeden Ukrayna vatandaşları için şahsınızda başsağlığı diliyoruz.

Kırım Derneği Genel Merkezi

Bu yazıyı : 1237 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*