Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Kursiyerlerimiz Ailelerini Ağırladı
  14.04.2015 - 09:44  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Yıl boyunca Derneğimiz kurslarındaki faaliyetlere katılan gençlerimiz ve çocuklarımız aileleri için bir gece düzenleyerek ailelerini ağırladı.

Meryem Kadirova yönetimindeki halk oyunları ve Rümeysa Ay yönetimindeki piyano-keman kurslarında ders gören üyelerimizin çocukları sergiledikleri performans ile büyük beğeni topladılar.

Taşpınar Kırım Sofrası’nda düzenlenen ve sunuculuğunu Ediye Qataman’ın yaptığı etkinlikte küçüklerimiz ayrıca Kırım Tatar Çocuk Şiirleri’nden örnekler sunarak Kırım Tatarca konuşmadaki ustalıklarını da büyüklerine gösterdiler.

Gecenin yıldızı elbetteki “Balalar Dünyası Oyun Gruppası”nın 3.5 yaşındaki dansçısı Hanzade idi.

Gençlik komisyonu üyemiz Feride Bulatova söylediği “Doqtur civanım” yırındaki ustalığı ve sesinin güzelliği ile etkinliğimize ayrı bir renk kattı.

Çibörek ikramının yapıldığı geceye katılan aileler duygusal anlar yaşadılar.

Kırım’dan gelerek bu güzel gecede bizlerle birlikte olan hocamız Meryem Kadirova’nın annesi kızını Türkiye’ye gönderirken hiç düşünmediğini, burada bir ailesi olduğunu bildiğini, dernekte hissedilen aile sıcaklığı ve yakınlığına güvendiğini belirterek herkese teşekkür ettiği konuşmasıyla herkesi duygulandırdı.

Hocamız da kendisine gösterilen ilgi ve yakınlığa teşekkür ederek bu sıcaklığın her zaman devam etmesi temennisinde bulundu.

Müzik hocamız Rümeysa Ay ise öğrencilerinin performansları sırasında onlardan daha çok heyecanlandığını, çünkü verilen emeğin karşılığını almanın heyecanının çok farklı olduğunu ifade etti.

Her iki hocamız da yaptıkları konuşmalarda bu gecenin asıl mimarının yağmur çamur, sıcak soğuk, akşam sabah demeden çocuklarını çalışmalara getiren aileler olduğunu dile getirerek anne babalara özellikle teşekkür ettiler.

Gecenin sonunda Genel Başkanımız Tuncer Kalkay’da bir konuşma yaparak dernek faaliyetlerimiz sırasında bizleri hiç yalnız bırakmayan üyelerimize gösterdikleri özveri için ayrıca teşekkür ederek hocalarımıza birer çiçek takdim etti.

Derneğimiz tarafından küçüklerimize gecenin anısına verilen hediyelerin ardından oynanan toplu Qaytarma ile etkinliğimiz sona erdi.

Fotoğraflar : Cafer Umerov

Bu yazıyı : 1332 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*