Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
ODTܒde Ukrayna için Yuvarlak Masa Toplantısı
  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

ODTÜ Avrasya Çalışmaları Ana Bilim Dalı, 29 Nisan Çarşamba günü saat 13:00’da Ukrayna’daki son olaylar ve Avro Maydan’dan beri olan genel durum hakkında bir yuvarlak masa toplantısı yapıyor. "Ukrayna’nın Avrupa Tercihi: Avro Maydan Olayları ve Ukrayna’daki Son Gelişmeler" adıyla organize edilecek bu toplantıya üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı bütün bölümlerin öğrencileri ve öğretim üyeleri davetli. Sosyal Bilimler Enstitüsünün duyurusunda ilan ettiği programa göre bu toplantıya; Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi ekselansları Dr. Sergiy Korsusnky, Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi kıymetli Kırım Tatar akademisyenimiz Dr. Filiz Tutku Aydın ve Ukrayna Taras Şevçenko Edebiyat Akademisi’nden gelen Dr. Oleksandr Mykhed konuşmacı olarak katılacaklar.

Program devamında Ukrayna’nın genel durumunun değerlendirilmesinin, Ukrayna’nın doğusunda devam eden çatışmalar ve Kırım mevzuları üzerinde durulacak. Bunun yanıda, Avro Maydan olaylarından beri süre gelen hikayeyi bir fotoğraf sergisi ile bizlere anlatmaya çalışacaklar. Katılımcılar Maydan olaylarının nasıl geliştiğini, doğudaki olayların çatışmalara nasıl dönüştüğünü, ülkeye nasıl yayıldığını, doğudaki savaştaki askerlerin durumunu, Kırım içerisindeki şartların nasıl olduğunu hem fotoğraflarla görebilecek hemde gelecek uzman konuşmacılarla tartışma fırsatı bulabilecek. Tüm meraklılara duyurulur.

Etkinliğin İngilizce afişi;

Bu yazıyı : 808 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır