Facebook Twitter Youtube Vimeo

AZİZ TÜRK MİLLETİ ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NE

AÇIK ÇAĞRI

17 Mayıs 2015 Ankara

Tarihî Türk-İslam yurdu olan Kırım yarımadası 27 Şubat 2014 günü bir kez daha Rusya tarafından işgal edilmiştir. 1783 yılındaki ilk işgalden bugüne Rus istibdadı altında büyük zulümler çeken, yüzbinlercesi zorunlu hicrete mahkum edilen ve nihayet 18 Mayıs 1944 tarihinde topyekûn Sürgüne gönderilerek nüfusunun yarısı Rus devleti tarafından katledilen Kırım Tatarları, 2014 yılının hemen başında bir kez daha Rus totaliter idaresi ile baş başa kalmıştır.

Son 25 yıldır vatanlarına dönerek yerleşmeye çalışan, kültür ve medeniyetlerini yeniden kurmak ve geliştirmek için camilerini, mezarlarını, okullarını, millî kurumlarını

imar ve ihya etmek çabası içerisinde  barışçı bir mücadele yürüten Kırım Tatarlarına yönelik Rus baskıları bu son işgalden sonra gün be gün artarak devam etmiştir.

Bugüne kadar Türkiye’de kurulu 43 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Kırım Tatar Teşkilatları Platformu olarak Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Kırım’da yaşanan olaylar hakkında bilgilendirmek ve olası gelişmelerden haberdar etmek yönünde faaliyetler yürüttük. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kırım’da yaşayan kardeşlerine sahip çıkacağı ve onların haklarını en güçlü şekilde koruyacağına inancımızı koruduk.

Bununla birlikte, Rusya’nın Kırım’ı işgali ve sonrasında Ukrayna’da yaşanan olaylar konusunda Türkiye’nin müttefiki olan NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri ile diğer gelişmiş demokratik ülkelerin Rusya tarafından yaratılan ve dünya barışı ve istikrarını büyük tehlikeye sokan bu ortama karşı başlattığı yaptırımlara Türkiye’nin arzu edilen düzeyde katılmadığını da üzülerek müşahede etmekteyiz.

Gelinen bu nokta, esasen gelecek günlerde Kırım Tatarları için çok daha karanlık ve belirsiz bir geleceğin bir dönüm noktası olmakla birlikte, tarihten ders almayı bilenler için Türkiye’nin de millî güvenliğini tehdit eden bir noktadır.

Tarihî gerçeklerin ışığı altında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de Rusya’nın yayılmacı siyasetine karşı vakit geçirmeksizin yaptırımlar başlatması, ileride doğması çok muhtemel sorunların bugünden bertaraf edilmesine yardımcı olacaktır.

Bu itibarla, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu olarak yayılmacı Rus devletine karşı;

1- Avrupa Birliği ve müttefikimiz olan diğer demokratik devletler tarafından uygulamaya konulan yaptırımlara Türkiye’nin eksiksiz olarak katılması,

2-Kapatılan millî televizyonumuz ATR ve basın organlarımıza karşılık Rus televizyon, radyo ve yayın organlarına Türkiye’de yayın ve faaliyet yasağı getirilmesi,

3-Kırım’a giriş yasağı getirilen millî liderlerimize karşılık, işgal sürecinde aktif rol oynayan Rus siyasetçilerine Türkiye’ye giriş yasağı getirilmesi ve yaptırımlar kapsamında malvarlıklarının dondurulması,

Yaptırımlarının bir an evvel devreye sokulmasını acilen bekliyoruz.

Kırım Tatarları vatanları Kırım’ın Rusya tarafından işgalini hiç bir zaman kabul etmemişlerdir, asla da kabul etmeyeceklerdir. Kırım Tatarlarının bütün dünyadan talep ve beklentileri, mevcut durumun şu veya bu şekilde tanınıp işgal idaresinin kendilerine olan baskı siyasetinde sözde bazı yumuşamalar temin edilmeye çalışılması değil, Kırım’daki barbarca işgalin derhal sona erdirilmesi için gerçekçi çaba gösterilmesidir.

Kırım Tatarları asla teslim olmayacaktır.

KIRIM TATAR TEŞKİLATLARI PLATFORMU

Kırım Derneği Yalova-Çiftlikköy Şubesi
Kırım Derneği Nevşehir Temsilciliği
Kırım Derneği Ordu Temsilciliği

Bu yazıyı : 1004 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*