Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Polatlı’da Tepreş Coşkusu
  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Polatlı Kırım Derneği’nin Tepreş şenliği, 14 Haziran 2015 Pazar günü, Polatlı Belediyesi Hacı Bekir Türker Parkı’nda gerçekleştirildi. Polatlı Kırım Derneği başkanı Ali Sait Temurer’in açlış konuşması ile başlayan program gün boyu devam etti. Polatlıların yoğun ilgisi ve Genel Merkezimizin misafir olarak katılımıyla gerçekleşen etkinlik boyunca katılımcılar milli aşlarımızı tatma imkanı buldular ve Genel Merkezi’mizin halk oyunları gösterisini keyifle izlediler. Ayrıca Rümeysa Ay’ın güzel sesiyle seslendirdiği yırlarımız Polatlılara ve vatandaşlarımıza güzel bir gün yaşattı. Güreş müsabakaları ile devam eden etkinlik, hazırlanan programın tamamlanmasından sonra Polatlı Kırım Derneği’nin misafirleri bu güneşli Pazar gününü piknik yaparak, milli yırlarımızı dinleyerek ve dinlenerek geçirdi.

Bu güzel organizasyonun başında bulunan dernek yönetimine ve kadınlar koluna teşekkürlerimizi bildiriyor, gelecekte de kesintisiz devam etmesini temenni ediyoruz. Bütün Türkiye’de ve Kırım Tatar diasporasında uzun yıllardır kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilen tepreş şenliklerimiz geçtiğimiz sene Kırım’ın işgali sebebi ile gerçekleştirilmemişti. Bu sene ise artık işgale karşı başımızın dik olduğunu ve hala ayakta olduğumuzu gösterircesine, Türkiye’nin hemen heryerinde şenliklerimiz devam etmekte. Milli adetlerimizi koruyan ve gelecek nesillere aktaran bu güzel etkinliklerimizin, bayramlarımızın devamı halkımız için büyük önem arz etmekte.

Etkinlik fotoları:

Bu yazıyı : 1223 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*