Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Hamdi Mert Vefat Etti
  28.07.2015 - 18:57  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcılarından Hamdi Mert 26 Temmuz 2015’te Ankara’da vefat etti ve ertesi günü Bozyazı’da toprağa verildi. 1942’de Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Gürlevik (Bozyazı) köyünde Kırım Tatar asıllı bir ailenin evlâdı olarak dünyaya gelen Hamdi Mert 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1971-1973 yılları arasında avukatlık ve din öğretmenliği yaptıktan sonra, 1974’te Diyanet İşleri Başkanlığı’na Hukuk Müşaviri olarak atandı. 1978 yılında ise Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na getirildi. 1977 yılında Başbakanlık Müşaviri olan Hamdi Mert, 1992 yılında T.C. Lahey Büyükelçiliği’ne Sosyal Hizmetler (Din Hizmetleri) Müşaviri olarak tayin edildi. 1998 yılında Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı kadrosundan emekli olarak, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi’de Yayınlar Genel Müdürü olarak göreve başladı. Aynı üniversitede Hukuk Danışmanlığı yaparken, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yardım Vakfı Genel Müdürlüğü’nü yürüttü.

Gazete ve dergilerde pekçok makaleleri çıkan Hamdi Mert’in çok sayıda kitabı da yayınlanmıştır. Kırım Tatarlarının problemlerine her zaman ilgi duyan Hamdi Mert’in  Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun hayatını ve faaliyetlerini anlattığı Bir İnsan Hakları Savunucusu Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu (Ankara, 2000) adlı bir kitabı da bulunmaktaydı.

Hamdi Mert’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Bu yazıyı : 1282 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır