Facebook Twitter Youtube Vimeo
Ankara’da Önemli Konferans
  25.02.2016 - 10:26  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Ankara’da Önemli Konferans

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinin 2. yıl dönümünde Kırım Derneği Genel Merkezi’nin ev sahipliğinde ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun organizasyonu ile bir konferans düzenleniyor. Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu’nda yapılacak olan konferansta Antlı Şehidimiz Numan Çelebi Cihan şehadetinin 98. Yıldönümünde bir kez daha anılırken Kırım’da son iki yıl içinde yaşananlar yeniden hatırlanacak, hafızalar tazelenecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak olan konferansa TRT Muhabiri Gönül şamilkızı ve Dr.Hakan Kırımlı konuşmacı olarak katılıyorlar. Gönül Şamilkızı özellikle Maidan olayları sırasında Ukrayna’dan ve Rusya işgali esnasında Kırım’dan yapmış olduğu canlı yayınlarla tanınıyor. Bu konferansta da hazırlamış olduğu video ve slaytlar eşliğinde Kırım’ın işgalini gün gün anlatacak. Konferans sırasında ayrıca Gönül Şamilkızı’nın Kırım’ın işgali sırasında tutmuş olduğu notlar ve çekilen fotoğrafları kullanarak günbegün yaşananları kronolojik bir sırayla düzenleyerek hazırladığı “Büyük Savaşın Kurbanı Kırım” isimli el kitabının tanıtımı yapılacak.

26 Şubat 2016 Cuma günü yapılacak olan konferans Dr. Hakan Kırımlı’nın yaşananları değerlendireceği konuşması ile sona erecek.

Konferans sırasında aynı zamanda Kırım’ın ilk müftüsü, Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin başkanı, millî marşımız “Ant Etkenmen”in sözlerini kaleme alan ve 23 Şubat 1918’te Bolşevikler tarafından şehit edilip naaşı parçalanıp Karadeniz’e atılan antlı şehidimiz Numan Çelebi Cihan’da şehadetinin 98.yıldönümünde dualarla anılacak.

Bu yazıyı : 1490 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır